Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan

Alphega apotheek Ooster-Welgelegen

Let op: Alphega apotheek volgt het protocol van het RIVM om verdere verspreiding van het Coronavirus te voorkomen. Natuurlijk blijven wij ons inzetten om u zo goed mogelijk van dienst te zijn en vragen daarbij uw medewerking:

Heeft u last van hoesten, koorts of (neus)verkoudheid?
Ga dan NIET naar de apotheek maar bel ons


We geven u telefonisch advies en lichten toe hoe we u zo snel mogelijk van uw medicijnen kunnen voorzien. Bedankt voor uw begrip en medewerking.

Adres

Baron Sloetkade 105,
7321ZR  APELDOORN
AGB code apotheek: 02008393

Fax

(055) 201 04 03

Openingstijden

Nieuw !! We sluiten voortaan om 17:30 uur vanaf 11 juli 2022 i.p.v. 18:00 uur.
 • Maandag
  • -
 • Dinsdag
  • -
 • Woensdag
  • -
 • Donderdag
  • -
 • Vrijdag
  • -
 • Zaterdag
  gesloten
 • Zondag
  gesloten

Apothekers

Mevr. drs. E.J. Treep (BIG-nummer: 99041201417)
Mevr. drs. C.E.M. Dirkx (BIG-nummer: 99042832317)
Specialisaties apotheker: Farmacogenetica; Leefstijl; Orthomoleculaire supplementen icm geneesmiddelen; Geneesmiddelengebruik bij kwetsbare ouderen.

Voor het aanvragen van uw herhaalrecept, actuele medicatieoverzicht of uitleg over de bijsluiter hoeft u de deur niet meer uit. U beheert en regelt uw medicijngebruik eenvoudig en veilig met de gratis Alphega app. U heeft 24 uur per dag inzicht in uw medicatie en bestelt deze direct via uw eigen smartphone. De Alphega app is eenvoudig in het gebruik en beveiligd om uw gegevens te beschermen.

 

Download de app

De Alphega app is te downloaden in de App store en de Google Play Store. Om uw gegevens en privacy te beschermen moet u zich eenmalig registreren. De volgende keer dat u de app gebruikt kunt u inloggen met uw persoonlijke toegangscode, vingerafdruk of via Face ID.

Wilt u uw herhaalmedicatie via onze apotheek bestellen?

Dat kan op verschillenden manieren:

 

 • Maak gebruik van onze automatische herhaalservice of 
 • Klik op de onderstaande button en stuur ons een e-mailbericht met de namen van de medicijnen of
 • Stop de apotheekherhaalrecepten in de brievenbus in de apotheek of de bus aan de buitenkant van de apotheek.

 

Heeft u vragen, neemt u dan gerust contact op met een medewerker in de apotheek.
Ons telefoonnummer is 055 - 201 04 02 of mail ons via het contactformulier op onze website.

Aanvraag herhaalrecept

Voor spoedrecepten vanaf 18:00 uur is de Apeldoornse Dienst Apotheek geopend.
De Apeldoornse Dienst Apotheek is gevestigd in de Gelre Ziekenhuizen, locatie Lukas, Albert Schweitzerlaan 31, naast de Hoofdingang van het ziekenhuis

Telefoonnummer: (055) 581 18 40

Visie

Alphega apotheek Ooster-Welgelegen draagt de visie uit een laagdrempelig farmaceutisch servicecentrum te willen zijn met een positieve uitstraling. In ons farmaceutisch denken en handelen staat de patiënt centraal. Samenwerken met andere disciplines binnen de complementaire gezondheidszorg is daarvoor onontbeerlijk. Wij willen onze kennis op professionele wijze delen met cliënten, voorschrijvers, hulpverleners in de gezondheidszorg, zorgverzekeraars en toeleveranciers. Kennisoverdracht is een kerntaak van Alphega apotheek Ooster-Welgelegen.

Apotheek Ooster-Welgelegen is de groenste apotheek in Apeldoorn. We zijn een zelfstandige apotheek met 15 medewerkers, werken samen met Fietskoeriers Apeldoorn, draaien op groene stroom en zijn lid van Duurzame Energiecoöperatie Apeldoorn "deA".

Oude geneesmiddelen

Op de verpakking staat tot welke datum uw medicijnen goed blijven. Breng medicijnen die over de datum zijn én medicijnen die u niet meer gebruikt terug naar de apotheek. Wij ruimen ze dan milieuvriendelijk op. De etiketten en de doosjes graag verwijderen, de overgebleven medicijnstrips kunt u in een plastic zakje afgeven aan de balie.

Zorgverzekering

Voor veel mensen declareren wij rechtstreeks medicijnen en hulpmiddelen bij de zorgverzekering. Stapt u over naar een andere zorgverzekering of krijgt u een nieuw polisnummer? Geef dit dan tijdig aan ons door, zodat we de aan u verstrekte medicijnen op de juiste wijze kunnen declareren.

Uw privacy

De balie van onze apotheek bestaat als het ware uit afzonderlijke eilandjes. Hiervoor is gekozen uit privacyoverwegingen. Hierdoor is het mogelijk met een gesprek te voeren zonder dat iedereen mee kan luisteren. Daarnaast hebben we in de apotheek een aparte spreekkamer voor het voeren van een rustig gesprek.

In de apotheek registreren we verschillende gegevens van u, zoals uw naam, telefoonnummer, medicijngebruik en eventuele allergieën. Deze gegevens zijn nodig om te bepalen of u een geneesmiddel veilig kunt gebruiken en om u te kunnen bereiken, bijvoorbeeld als we iets met u willen overleggen.

Wij gaan uiterst zorgvuldig met uw gegevens om. We zijn gebonden aan ons beroepsgeheim en aan het privacyreglement van onze beroepsorganisatie. U kunt erop rekenen dat uw gegevens alleen in te zien zijn door de apothekers, de assistenten, uw arts en uzelf. 

Uw geneesmiddelen in een andere verpakking

Het kan zijn dat u geneesmiddelen krijgt, die er anders uitzien dan u gewend bent. Dit is wel hetzelfde middel, maar het is van een andere fabrikant. Door deze zogenaamde generieke geneesmiddelen uit te geven, helpt onze apotheek met het betaalbaar houden van de gezondheidszorg. In plaats van een relatief duur merkpreparaat krijgt u van ons een merkloos alternatief. Dit middel moet aan dezelfde eisen voldoen als het oorspronkelijke merkproduct en is dus net zo werkzaam en veilig. Ziet uw geneesmiddel er anders uit dan u gewend bent en heeft u daar vragen over? Stel deze dan gerust aan één van onze medewerkers.

Proeftijd voor geneesmiddelen

Als u een geneesmiddel voor de eerste keer krijgt voorgeschreven, mogen wij u slechts een voorraad voor 15 tot 30 dagen meegeven. Dit is een maatregel van de overheid om te voorkomen dat er onnodig medicijnen in de afvalcontainer terechtkomen als binnen deze 15-30 dagen blijkt dat het geneesmiddel bij u niet goed werkt of vervelende bijwerkingen geeft.

Als de arts voor een langere periode geneesmiddelen voorschrijft, dan krijgt u voor de resterende hoeveelheid een herhaalrecept van ons mee.

Medicatiebewaking

Als we een recept ontvangen, dan geven we het geneesmiddel niet zomaar mee. Eerst controleren we of u het geneesmiddel zonder problemen kunt gebruiken. Daarna zullen we bijna altijd toelichten hoe u het geneesmiddel moet gebruiken. Dit kan soms even duren, maar u bent er wel zeker van dat u het medicijn veilig kunt gebruiken.

Controle van recepten is noodzakelijk, omdat het wel eens voorkomt dat de arts een medicijn voorschrijft, dat niet samengaat met medicijnen die u al gebruikt. Sommige geneesmiddelen versterken of verzwakken bijvoorbeeld elkaars werking. Op zo'n moment nemen we contact op met uw huisarts om te overleggen. We kijken niet alleen naar uw geneesmiddelgebruik, maar houden ook rekening met allergieën, eventuele zwangerschap of kinderwens. Geef dit daarom door aan uw apotheek.

Wij adviseren u ook "zonder-recept" verkrijgbare geneesmiddelen, zogenaamde zelfzorg middelen, in de apotheek te laten registreren, als u chronisch geneesmiddelen gebruikt of zwanger bent. Want ook deze middelen kunt u dan niet altijd veilig gebruiken.

24/7 Medicatie afhaalkluis Apotheek Ooster-Welgelegen
Fietskoeriers Apeldoorn: Wij bezorgen jouw pakketten voor je op de schoonste, snelste en slimste manier; met de fiets en elektrisch vervoer.

2

24-7 afhaalkluis

Na sluitingstijd medicijnen ophalen? Dat kan via onze 24/7 afhaalkluis.

Zodra uw medicijnen in de afhaalkluis liggen, krijgt u een email bericht van ons. Met de afhaalcode in deze email kunt u op elk tijdstip van de dag en in het weekend deze kluis openen. Wilt u gebruik maken van de 24/7 afhaalkluis, neem dan contact op met een medewerker in de apotheek via telefoonnummer 055-201 04 02 of stuur een bericht naar assistentenwelgelegen@ezorg.nl 

 

Informatie

Natuurlijk zijn wij er niet alleen voor uw geneesmiddelen en hulpmiddelen. U kunt bij ons ook terecht voor allerlei informatie en preventie op gezondheidsgebied. 

 

Vragen

Hoe moet ik dit medicijn gebruiken? En hoe lang? Gaat het wel samen met de andere geneesmiddelen die ik gebruik? Hoe werkt het eigenlijk? Waar zijn die gele tabletten ook al weer precies voor? Aarzel niet, vraag het ons.

U kunt ook met ons bellen, nog eens langs komen met uw vragen of een afspraak maken voor een medicijnconsult. Heeft u direct een vraag of een opmerking? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. U kunt een e-mail aan de apotheek sturen via de button ‘contact’ in het menu.

 

Aparte spreekkamer

Wanneer u vragen heeft, die meer privacy vereisen dan op dat moment in de apotheek mogelijk is, vraag dan of u in de aparte spreekkamer een vraag kan stellen. Komt u op een druk moment in de apotheek en heeft u toch behoefte aan een rustig gesprek of extra uitleg over uw geneesmiddelen, dan maken wij daarvoor graag een afspraak met een apotheker of een assistente. Aarzel niet daarom te vragen. Als u niet in de gelegenheid bent om langs te komen, dan mag u uw vragen altijd telefonisch stellen.

 

Bezorgservice

Voor mensen die aan huis gebonden zijn en daardoor niet in staat zijn de apotheek te bezoeken, hebben wij een bezorgdienst. Wilt u gebruikmaken van deze service, dan kunt u uw huisarts vragen dit op het recept te zetten. U kunt natuurlijk ook zelf contact opnemen met de apotheek. Een telefoontje van uw kant is voldoende om ervoor te zorgen dat de geneesmiddelen of hulpmiddelen bij u thuisbezorgd worden.

 • Alphega chat

  Vragen voor onze apotheek? Dat kan ook via chat.

 • Actueel medicatieoverzicht

  Alphega apotheek biedt u de mogelijkheid om uw medicatieoverzicht via uw eigen persoonlijke pagina te bekijken en eventueel uit te printen.

 • Adviesgesprek astma & COPD

  Heeft u astma of COPD dan is goede zorg en advies over medicijnen belangrijk. Bij Alphega apotheek kunt u terecht voor een adviesgesprek.

 • Herhaalservice

  Gebruikt u dagelijks medicijnen? Vraag dan naar onze herhaalservice.

 • Diabeteszorg

  Diabetes is een stofwisselingsziekte die het lichaam belemmert om suiker (glucose) uit voeding te verwerken.

 • De Farmacogenetische test

  Minder bijwerkingen, effectievere therapie

 • Huidverzorging

  Verschillende apotheken organiseren beauty dagen. Je kunt dan uitgebreid kennis maken met de producten die verkrijgbaar zijn in de apotheek.

 • Incontinentiezorg

  Urine-incontinent zijn betekent dat u uw urine (plas) niet goed op kan houden. Als u hiermee te maken hebt, wilt u het beste advies en de beste producten.

 • Medirol®

  Medirol® is een service van Alphega apotheek. Het bestaat uit meerdere producten om het innemen van je medicijnen makkelijker en veiliger te maken. Medirol® bestaat uit een rol met medicijnzakjes en een persoonlijke informatiemap.

 • Stoppen met roken

  Hart- en vaatziekten, longaandoeningen, onvruchtbaarheid en kanker: Steeds vaker worden we geconfronteerd met de gevaren van roken, veroorzaakt door de teerproducten die ontstaan bij het verbranden van tabak.

 • Alphega app

  Inzicht in uw medicijnen via uw mobiel

Wilt u zich inschrijven bij onze apotheek? Vul dan het onderstaande formulier volledig in.


Waarom moet ik mij inschrijven?

U kunt voorgeschreven medicijnen / recepten van de (huis) arts niet zomaar ophalen bij de apotheek. U moet hiervoor ingeschreven zijn. Een belangrijke taak van de apotheek is het vastleggen en bewaken van uw medicijngebruik. We moeten er namelijk zeker van zijn dat u het (voorgeschreven) medicijn zonder problemen kunt gebruiken. Met de gegevens van uw inschrijfformulier leggen wij een dossier voor u aan waarin deze informatie nauwkeurig wordt bijgehouden. Het dossier met uw medicatiegegevens is door u altijd op te vragen bij de apotheek.


Aanduiding van verplicht veld
Geslacht
Ik geef de apotheek toestemming:
Mijn dossierbeheerder te worden en mij te laten uit schrijven bij mijn huidige apotheek.
Voor het delen van mijn medicatiedossier met apotheken waarmee wij samenwerken voor bijzondere zorg rond geneesmiddelen.
Om andere zorgverleners toegang te geven tot mijn medicatiedossier (via het Landelijk SchakelPunt) mits hieraan een zorgvraag ten grondslag ligt.
Om gegevens van het laboratorium op te vragen en in te zien, die nodig zijn om juist en veilig gebruik van medicatie te garanderen (bijv nierfunctie).
Voor het opvragen van mijn medicatiedossier bij mijn huidige apotheek.

 

Zijn alle velden correct ingevuld, vink het vakje ‘Ik ben geen robot’ aan en klik daarna op de groene knop om het formulier te versturen.

Uw medische gegevens delen

Uw huisarts en apotheek hebben toegang tot uw medisch dossier. Om uw privacy en de veiligheid van uw gegevens te waarborgen mogen zij deze niet zonder uw toestemming delen met andere zorgverleners. Mocht u getroffen worden door een ziekte of ongeval en behandeld worden door een onbekende arts, apotheek of specialist dan kan uw medisch dossier van groot belang zijn. Zeker wanneer het toedienen van medicatie noodzakelijk is. 

 

Voorwaarden
Om ervoor te zorgen dat zorgverleners uw medische gegevens veilig kunnen raadplegen is het Landelijk Schakelpunt (LSP) opgericht. Het opvragen van uw medisch dossier is aan voorwaarden gebonden om uw privacy en gegevens te beschermen:

 

 • Alleen huisartsen, apotheken en medisch specialisten zijn gemachtigd om medische gegevens te raadplegen op het LSP.
 • Andere zorgverleners kunnen alleen informatie opvragen als zij zijn aangesloten bij het LSP en als dit in het belang is van uw behandeling.
 • U kunt altijd nagaan wanneer en wie uw dossier heeft geraadpleegd.
 • Uw medisch dossier mag alleen gedeeld worden wanneer u daar toestemming voor heeft gegeven.

 

Uw toestemming
Uw medisch dossier bevat relevante informatie over uw medicijngebruik, mogelijke allergieën en de toestand van uw gezondheid. Dit kan de zorgverlener ervan verzekeren dat de juiste medicatie op een veilige manier kan worden toegediend. 

 

Met uw toestemming mag uw medisch dossier gedeeld worden. U kunt het toestemmingsformulier invullen via de onderstaande button. U kunt voor meer informatie en het invullen van het toestemmingsformulier ook bij uw Alphega apotheek terecht. Wij adviseren u graag. 

 

Klik hier om uw toestemming te geven.

 

 

Zijn alle velden correct ingevuld, vink het vakje ‘Ik ben geen robot’ aan en klik daarna op de groene knop om het formulier te versturen.

Heeft u een klacht?

Ondanks ons streven naar kwaliteit kan het voorkomen dat u niet of minder tevreden bent over de manier waarop u door ons bent geholpen. Neem in dat geval bij voorkeur direct contact met ons op. Er bestaat een grote kans dat we samen tot een oplossing kunnen komen.

 

Klachtenfunctionaris

Komt u er met uw apotheker niet uit? Dan kunt u uw klacht voorleggen aan een onafhankelijke klachtenfunctionaris. Met uw informatie wordt vertrouwelijk om gegaan. De klachtenfunctionaris kan bemiddelen en zoekt samen met u naar een oplossing.

 

Contactgegevens klachtenfunctionaris

06 22 92 16 49

bemiddelingapotheken@kpnmail.nl

 

Onafhankelijke geschillencommissie

Wij nemen elke klacht serieus en zoeken actief naar een passende oplossing voor u. Bent u desondanks toch niet tevreden over de afhandeling van uw klacht? U heeft al een gesprek gehad met de betrokken hulpverlener van de apotheek en tussenkomst van de leidinggevende heeft uw onvrede ook niet weg kunnen nemen? Dan kunt u overwegen uw klacht voor te leggen aan een onafhankelijke geschillencommissie.

 

Onze apotheek is aangesloten bij de KNMP-klachten en geschillenregeling. De regeling voldoet aan de eisen van de Wet kwaliteit klachten en geschillen in de zorg (Wkkgz) en bestaat uit klachtenbemiddeling en een onafhankelijke geschillencommissie.

 

Contactgegevens geschillencommissie Openbare Apotheek

Postbus 8018

5601 KA Eindhoven

088 02 29 181

 

info@skge.nl

www.skge.nl

 

Vermeld in uw schrijven duidelijk om welke vestiging het gaat.