Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan

Altijd op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Alphega apotheek en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en actuele promoties.

Inschrijven nieuwsbrief

Huidverzorging

De basis van een goede huidverzorging ligt in het goed reinigen. Vreemd genoeg kan zeep daarbij een behoorlijke boosdoener zijn. Zeep kan namelijk de beschermlaag van de huid aantasten. Hierdoor kunnen huidproblemen ontstaan zoals acne, een geïrriteerde huid of vette huid, jeuk en eczeem.

Huidverzorging

Voor de dagelijkse wasbeurt kunt u daarom het beste een neutrale zeep gebruiken. Dat wil zeggen: een zeep die dezelfde zuurgraad heeft als de huid. De zuurgraad wordt aangeduid door de letters pH gevolgd door een getal. De huid heeft een pH-waarde van 5,5. Als u kiest voor een zeep met dezelfde pH-waarde, blijft het beschermende zuurlaagje van de huid intact

Een goede huidverzorging begint met:

  • vermijden van spanning
  • niet roken
  • goede voeding
  • voldoende drinken (6 tot 8 glazen water per dag)
  • weinig alcohol
  • frisse lucht
  • voldoende beweging
  • goede nachtrust

De huid kan niet zonder huidverzorgingsproducten. Zij ondersteunen de huid van buitenaf en bieden hulp bij huidproblemen (bijvoorbeeld couperose, schrale huid, droge plekken). Daarnaast helpen ze om de huid in goede conditie te brengen en te houden en oefenen een positieve invloed uit op onze uitstraling.

Een groot aantal producten zijn hypoallergeen of dermatologisch getest. Dermatologisch getest wil zeggen dat bij minder dan 1% van de gebruikers een allergische reactie optreedt. Bij hypoallergene producten is dit percentage 0,25%.

Diverse Alphega apotheken organiseren beautydagen. U kunt dan uitgebreid kennis maken met ons assortiment en een persoonlijk huidadvies krijgen over welke producten voor u het meest geschikt zijn.

Voor meer informatie

Wilt u meer weten over deze service?

Neem dan contact met ons op of loop gerust eens binnen. Wij adviseren u graag.