Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan

Altijd op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Alphega apotheek en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en actuele promoties.

Inschrijven nieuwsbrief

Reizigersadvies

Ook voor een persoonlijk reizigersadvies gaat u naar uw Alphega apotheek.

Reizigersadvies

Medicijngebruik op reis

We gaan steeds vaker verder op vakantie en zoeken steeds meer de nog niet ontdekte plekken van de wereld op. Voor een zorgeloze vakantie is een goede voorbereiding nodig, om zo de gezondheidsrisico’s en (medische) ongemakken die op vakantie voor problemen kunnen zorgen het hoofd te bieden. Een bezoek aan uw Alphega apotheek mag dus zeker niet ontbreken wanneer u op reis gaat.

Advies per land

Wanneer u zelf informatie wilt inwinnen over een bepaald land en het reisadvies dat daarvoor geldt, dan kunt u op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (www.lcr.nl) veel informatie vinden. Let op: deze informatie is van algemene aard!

Schengenverklaring

Voor medicijnen die onder de Opiumwet vallen, gelden strenge regels. Dat is niet gek, want in het buitenland kunnen deze medicijnen voor verboden drugs worden aangezien. Onder de Opiumwet vallen slaap- en kalmeringsmiddelen, sterke pijnstillers, ADHD-middelen en medicinale cannabis. Vallen uw medicijnen onder de Opiumwet? Dan bent u verplicht een verklaring op zak te hebben. Wij raden u aan deze vier tot zes weken voor vertrek aan te vragen. Niet alleen moet uw behandelend arts de verklaring ondertekenen; deze dient ook gelegaliseerd te worden.

Met de Schengenverklaring kun je voor maximaal dertig dagen medicijnen meenemen in de landen die het Schengenverdrag ondertekend hebben. De Schengenlanden zijn: België, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Italië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, IJsland, Zweden en Zwitserland.

Overige landen

Neemt u opiaten mee naar landen die niet bij het Schengenverdrag aangesloten zijn, dan heeft u een Engelstalige medische verklaring van uw behandelend arts nodig. In een verklaring moet uw arts zetten om welk medicijn het gaat, wat de hoeveelheid is, voor wie het bedoeld is en over welke aandoening het gaat. Deze verklaring moet gelegaliseerd worden. Voor meer informatie over de Schengenverklaring en de Engelstalige medische verklaring kunt u terecht bij uw Alphega apotheek.

Voor meer informatie

Wilt u meer weten over deze service? Wilt u weten of uw medicijnen onder bovenstaande medicijngroepen vallen of heeft u een Schengenverklaring nodig?
Neem dan contact met ons op of loop gerust eens binnen. Wij adviseren u graag.