Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan

Altijd op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Alphega apotheek en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en actuele promoties.

Inschrijven nieuwsbrief

Onderschat de voorjaarszon niet

Onderschat de voorjaarszon niet

Het voorjaar is aangebroken, het kwik stijgt, we gaan weer naar buiten. Dat is niet voor niets: De zon zorgt namelijk voor de aanmaak van vitamine D en geeft ons nieuwe energie. Maar let op! Ondanks de lagere temperaturen is de voorjaarszon sterker dan u denkt.

Zonkracht

Het verbranden van de huid heeft niets te maken met de warmte van de zon, maar met de sterkte van de UV-straling, de zogenoemde zonkracht. In het voorjaar is de zonkracht zwakker, maar omdat onze huid na de winter nog niet aan zonlicht is gewend kunt u wel degelijk lelijk verbranden.

3 tips om verbranding door de voorjaarszon te voorkomen

  1. Controleer de actuele zonkracht voordat u naar buiten gaat. Op www.buienradar.nl en www.knmi.nl wordt ook vermeld hoelang u uw huid onbeschermd kunt blootstellen aan de zon.
  2. Smeer alle onbedekte huid dik in. Doe dit een half uur voordat u de zon ingaat. Vergeet oren en nek niet! Gebruik een anti-zonnebrandmiddel, met een voor u geschikte beschermingsfactor.
  3. Herhaal het insmeren elke 2 uur. Smeer uzelf vaker in bij sterk transpireren en altijd na het zwemmen en afdrogen. 

 

Meer weten? 

Uw Alphega apotheker helpt u graag verder met advies en de juiste producten.