Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan

Altijd op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Alphega apotheek en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en actuele promoties.

Inschrijven nieuwsbrief

Onderschat de voorjaarszon niet

Themabeeld - Onderschat de voorjaarszon niet

Het voorjaar is aangebroken, het kwik stijgt, we gaan weer naar buiten. Dat is niet voor niets: De zon zorgt namelijk voor de aanmaak van vitamine D en geeft ons nieuwe energie. Maar let op! Ondanks de lagere temperaturen is de voorjaarszon sterker dan u denkt.

Zonkracht

Het verbranden van de huid heeft niets te maken met de warmte van de zon, maar met de sterkte van de UV-straling, de zogenoemde zonkracht. In het voorjaar is de zonkracht zwakker, maar omdat onze huid na de winter nog niet aan zonlicht is gewend kunt u wel degelijk lelijk verbranden.

3 tips om verbranding door de voorjaarszon te voorkomen

  1. Controleer de actuele zonkracht voordat u naar buiten gaat. Op www.buienradar.nl en www.knmi.nl wordt ook vermeld hoelang u uw huid onbeschermd kunt blootstellen aan de zon.
  2. Smeer alle onbedekte huid dik in. Doe dit een half uur voordat u de zon ingaat. Vergeet oren en nek niet! Gebruik een anti-zonnebrandmiddel, met een voor u geschikte beschermingsfactor.
  3. Herhaal het insmeren elke 2 uur. Smeer uzelf vaker in bij sterk transpireren en altijd na het zwemmen en afdrogen. 

 

Meer weten? 

Uw Alphega apotheker helpt u graag verder met advies en de juiste producten.