Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan

Altijd op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Alphega apotheek en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en actuele promoties.

Inschrijven nieuwsbrief

Medirol®

Medirol® is een service van Alphega apotheek. Het bestaat uit meerdere producten om het innemen van je medicijnen makkelijker en veiliger te maken. Medirol® bestaat uit een rol met medicijnzakjes en een persoonlijke informatiemap.

Medirol

Voor wie

Als je het lastig vindt om overzicht te houden over je geneesmiddelen. Bijvoorbeeld als je niet meer weet welke middelen je wanneer moet innemen of vergeten bent of je het middel wel of niet hebt ingenomen.

Kosten

Vanwege de extra kosten komt niet iedereen in aanmerking voor Medirol®. Je voorschrijver bepaalt dit. Het kan zijn dat een gedeelte van de kosten van Medirol® ten laste van jouw Eigen Risico komt.

Aanmelden

Wanneer je interesse hebt in Medirol®, print dan het aanmeldformulier, vul je gegevens in en lever deze in bij jouw Alphega apotheek.

Je zult worden uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek. In dit gesprek worden alle medicijnen die je gebruikt nog eens extra gecontroleerd en besproken.
Tevens wordt gekeken of alle medicatie geschikt is om in medicijnzakjes te verpakken. Je maakt dan ook afspraken over de verdere begeleiding van jouw medicijngebruik.

Niet alle Alphega apotheken leveren Medirol® af. Vraag je Alphega apotheek naar de mogelijkheden.

Informatie over Medirol®

Als je meerdere medicijnen tegelijk gebruikt, is het vaak lastig om overzicht te behouden. Bovendien nemen de doosjes en potjes flink wat ruimte in beslag. En dat moet ook allemaal mee als je een dagje weggaat, of op vakantie. Zo’n verwarrende situatie doet zich niet meer voor als je Medirol® gebruikt. Alle informatie over Medirol lees je in de folder Medirol.

Hoe werkt Medirol®?

Als Medirol®-gebruiker ontvang je met regelmaat (bv. wekelijks) een rol medicijnzakjes. Deze zakjes zijn op volgorde van innamemoment aan elkaar gekoppeld. Op ieder zakje staat de dag, de datum en het tijdstip van inname vermeld, welk geneesmiddel erin zit en hoe dit er precies uitziet (de kleur en de vorm). Het is hierdoor heel goed te controleren of de juiste medicijnen op het juiste moment zijn ingenomen; dat is veiliger en makkelijker. De zakjes zijn makkelijk los te scheuren.
Medirol® is ook praktisch voor familieleden, mantelzorgers of de thuiszorg, wanneer zij de medicatie regelen.

Makkelijk in gebruik

Om Medirol® compleet te maken is de informatiemap ontwikkeld. In deze persoonlijke map vind je informatie over de medicijnen die je gebruikt, innameschema’s en andere belangrijke informatie, zoals gegevens van familie, huisarts, zorgverzekeraar, ziekenhuis, apotheek of thuiszorg. Handig voor jou, maar ook voor je familie of eventueel de thuiszorg. Het is de bedoeling dat je deze map goed bewaart en bij de hand houdt.

Er zijn verschillende soorten houders (dispensers) voor Medirol® verkrijgbaar waarin je de rol met zakjes kunt bevestigen. Wanneer je je Medirol® in deze dispenser doet, zit deze netjes opgeborgen en wordt het afscheuren van de zakjes door middel van de kartelrand, vergemakkelijkt. Vraag jouw apotheker naar deze dispenser.