Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan

Altijd op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Alphega apotheek en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en actuele promoties.

Inschrijven nieuwsbrief

Stoppen met roken

Hart- en vaatziekten, longaandoeningen, onvruchtbaarheid en kanker: Steeds vaker worden we geconfronteerd met de gevaren van roken, veroorzaakt door de teerproducten die ontstaan bij het verbranden van tabak. Stoppen is de logische keuze, maar makkelijk is het niet. Stoppen met roken levert u flink wat op. Niet alleen financieel, roken is nu eenmaal een dure gewoonte. Maar stoppen heeft ook een progressief positief effect op uw gezondheid. Veel rokers proberen puur op wilskracht te stoppen met roken. Alphega apotheek kan u helpen met nuttige tips en adviezen om uw stoppoging door te zetten. Het lukt namelijk slechts 5% van de rokers om, puur op eigen wilskracht, volledig te stoppen.

Stoppen met roken

Hulpmiddelen

Nicotinevervangers worden in verschillende vormen aangeboden en maken de kans op slagen groter. Vervangers onderdrukken de ontwenningsverschijnselen en worden aangeraden wanneer u meer dan 10 sigaretten per dag rookt. Deze hulpmiddelen zijn verkrijgbaar zonder recept, maar overleg altijd met uw Alphega apotheek welke nicotinevervanger het beste bij u past.

Onder begeleiding

Het meest effectief is het gebruik van een hulpmiddel in combinatie met gedragsmatige ondersteuning: Een gespecialiseerde coach begeleidt u tijdens uw stoppoging en helpt u vol te houden. U krijgt persoonlijk advies over hulpmiddelen en praktische tips voor de moeilijke momenten. 

De meeste zorgverzekeraars vergoeden stoppen met roken onder begeleiding van een geregistreerde coach. Gebruikt u nicotinevervangers of voorgeschreven medicijnen in combinatie met coaching, dan worden deze door de meeste zorgverzekeraars ook vergoed. Gewoon doen!

Voor meer informatie

Wilt u meer weten over stoppen met roken?
Neem dan contact met ons op of loop gerust eens binnen. Wij adviseren u graag.