Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan
Terug naar het overzicht

Stoppen met roken

Het duurt niet lang meer of het jaar is alweer voorbij. Op Nieuwjaarsdag maken we goede voornemens, zoals stoppen met roken. Maar bent u er op 1 januari klaar voor? 

Stoppen met roken vraagt om wilskracht én een plan van aanpak. Gebruik deze maand om u alvast voor te bereiden op uw stoppoging. Alphega kan u daarbij helpen, met advies en de juiste hulpmiddelen. 

Stoppen met roken

Roken is verslavend, zowel geestelijk als lichamelijk waardoor stoppen niet makkelijk is en zorgt voor ontwenningsverschijnselen. Hulpmiddelen zoals nicotinepleisters of medicijnen maken de kans op slagen groter. Maar het meest effectief is het gebruik van een hulpmiddel in combinatie met gedragsmatige ondersteuning. Het lukt namelijk slechts 5% van de rokers om, puur op eigen wilskracht, volledig te stoppen.

U hoeft het niet alleen te doen

Naast advies bieden diverse Alphega apotheken ook hulpprogramma’s met geregistreerde, gespecialiseerde coaches die u begeleiden bij uw stoppoging. Zij helpen u vol te houden, geven advies over hulpmiddelen en praktische tips voor de moeilijke momenten. Individuele coaching wordt in de meeste gevallen vergoed vanuit de basisverzekering. Vraag naar de voorwaarden bij uw zorgverzekeraar.

Bedenk eens hoeveel stoppen met roken u oplevert.

Hoe houdt u het vol?

  • Beslis of u werkelijk klaar bent om definitief te stoppen.
  • Bepaal hoe u wilt stoppen en bereidt u goed voor op de moeilijke momenten.
  • Prik een makkelijk te onthouden stopdatum.
  • Blijf actief. Beweging voorkomt gewichtstoename en helpt u positief te blijven.
  • Eet en drink gezond en met regelmaat.
  • Beloon uzelf elke week ter motivatie.