Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan

Altijd op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Alphega apotheek en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en actuele promoties.

Inschrijven nieuwsbrief

Polyfarmaciegesprek

DĂ© gelegenheid om al uw vragen over uw medicatie te kunnen stellen.

Polyfarmaciegesprek Polyfarmaciegesprek

Voor mensen van 65 jaar of ouder, die 5 of meer medicijnen gebruiken en onder andere aandoeningen als diabetes, hart- en vaatziekten en een verminderde nierfunctie hebben, is het raadzaam om periodiek een polyfarmaciegesprek aan te vragen. Tijdens het polyfarmaciegesprek loopt de apotheker een vragenlijst met u door om medicatiegerelateerde problemen op te sporen. Deze controle op uw medicatie wordt door de apotheker  in samenspraak met uw huisarts uitgevoerd.

Spreekkamer

U heeft vast wel eens vragen of twijfels over uw medicatie: Of het wel veilig is, zo veel medicijnen bij elkaar. Of al die verschillende medicijnen wel echt nodig zijn. Of u uw medicatie wel moet blijven nemen ondanks dat u last heeft van bijwerkingen. Een polyfarmaciegesprek met uw apotheker of een daarvoor opgeleide assistent kan veel van dit soort vragen beantwoorden en inzicht geven in de noodzaak van bepaalde medicatie.

Het polyfarmaciegesprek is in de meeste gevallen kosteloos voor u en wordt door de meeste verzekeraars vergoed. Informeer hier voor de zekerheid naar als u een afspraak maakt voor een polyfarmaciegesprek.