Medicatiebewaking

Als we een recept ontvangen, dan geven we het geneesmiddel niet zomaar mee. Eerst controleren we of je het geneesmiddel zonder problemen kunt gebruiken. Daarna zullen we toelichten hoe je het geneesmiddel moet gebruiken. Dit kan soms even duren, maar je bent er wel zeker van dat je het medicijn veilig kunt gebruiken.

Controle van recepten is noodzakelijk, omdat het wel eens voorkomt dat de arts een medicijn voorschrijft, dat niet samengaat met medicijnen die je al gebruikt. Sommige geneesmiddelen versterken of verzwakken bijvoorbeeld elkaars werking. Op zo'n moment nemen we contact op met je huisarts om te overleggen. We kijken niet alleen naar jouw geneesmiddelgebruik, maar houden ook rekening met allergieën, eventuele zwangerschap of kinderwens. Geef dit daarom door aan je apotheek.

Wij adviseren je ook vrij verkrijgbare geneesmiddelen in de apotheek te laten registreren, als je chronisch geneesmiddelen gebruikt of zwanger bent. Want ook deze middelen kun je dan niet altijd veilig gebruiken.

Apotheekzoeker

Vind mijn dichtstbijzijnde apotheek:

Gebruik de zoekfunctie om je dichtstbijzijnde apotheek te vinden

A - Z van Alphega apotheken
Loading…