Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan

Altijd op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Alphega apotheek en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en actuele promoties.

Inschrijven nieuwsbrief

Alphega app

Voor uw herhaalrecept, actuele medicatieoverzicht of uitleg over de bijsluiter hoeft u de deur niet meer uit. U beheert en regelt uw medicijngebruik eenvoudig en veilig met de gratis Alphega app. 

Alphega app

U heeft 24 uur per dag direct toegang tot uw persoonlijke medicatieoverzicht van de afgelopen 2 jaar. In dit actuele overzicht staan de door u gebruikte medicijnen, inclusief de voorgeschreven dosering en het gebruik. Deze informatie haalt de Alphega app op uit het Apotheek Informatie Systeem (AIS) zodat u altijd beschikt over een actueel overzicht. Dit kan van belang zijn bij bijvoorbeeld een ziekenhuisopname.

Wilt u meer weten over een medicijn dan kunt u in de app de bijsluiter downloaden en raadplegen. De Alphega app maakt ook gebruik van KIJKsluiter. Dit online platform bevat ongeveer 10.000 video’s waarin de belangrijkste informatie uit de bijsluiter van een medicijn in begrijpelijke spreektaal wordt uitgelegd.

Ook kunt u nog openstaande herhalingen van uw herhaalrecept doorgeven via de Alphega app. Door uw huisarts voorgeschreven herhaalrecepten zijn ook via de app door te geven.

 

Download de app

De Alphega app is te downloaden in de App store en de Google Play Store. Om uw gegevens en privacy te beschermen moet u zich eenmalig registreren. De volgende keer dat u de app gebruikt kunt u inloggen met uw persoonlijke toegangscode of vingerafdruk.

Alphega app icoontje
QR-code Alphega app App Store
QR-code Alphega app Google Play
     
 
Zwarte banner App Store
Zwarte banner Google Play

 

 

 

 

Veelgestelde vragen

De Alphega app is op nagenoeg elke smartphone te installeren. U kunt de app downloaden in de Apple App Store (IoS) en Google Play Store (Android).

Vervolgens moet u zich eenmalig registreren, zodat uw gegevens kunnen worden opgehaald.

De volgende keer dat u de Alphega app gebruikt kunt u inloggen met uw persoonlijke toegangscode, een vingerafdruk of gezichtsherkenning (Face ID).

Het downloaden en het gebruik van de Alphega app zijn gratis.

Momenteel is de Alphega app beschikbaar in het Nederlands en het Engels. De app geeft de taal weer die op de telefoon staat ingesteld. Wanneer de ingestelde taal niet Nederlands is èn de gevraagde taal niet beschikbaar is, dan wordt de app in de Engelse taal weergegeven. In de toekomst zal het aantal beschikbare talen op de Alphega app worden uitgebreid.

De Alphega app voldoet aan alle relevante Nederlandse wet- en regelgeving, waaronder de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming). 

De eerste versie van de Alphega app biedt u

  • Direct inzicht in uw actuele medicatieoverzicht (op basis van de informatie uit het Apotheek Informatie Systeem)
  • Toegang tot begrijpelijke informatie over uw medicatie en gebruik
  • De mogelijkheid om eenvoudig uw herhaalmedicatie te bestellen
  • Toegang tot de contactgegevens van de apotheek 

De functionaliteiten van de app worden regelmatig verbeterd en uitgebreid.

Na het afronden van uw registratie toont de Alphega app al uw voorgeschreven en door uw apotheek verstrekte medicijnen, inclusief de doseringen en het gebruik, van de afgelopen 12 maanden. Vervolgens wordt uw medicatieoverzicht dagelijks bijgewerkt en aangevuld. 

Het medicatieoverzicht bevat ook uw baxterinformatie.

Medische hulpmiddelen worden niet getoond in het medicatieoverzicht. De Alphega app is gekoppeld aan de apotheek waar u bent ingeschreven. Medicatie die u in het verleden van een andere apotheek hebt ontvangen wordt niet weergegeven in het medicatieoverzicht.

Het medicatieoverzicht wordt opgehaald vanuit het AIS (Apotheek Informatie Systeem) van uw apotheek. Als het medicatieoverzicht in de Alphega app niet klopt, kunt u contact opnemen met uw apotheek. Eventuele aanpassingen zijn daarna zichtbaar in de app.

Voor ieder medicijn is de bijsluiter vanuit de Alphega app te bekijken en te downloaden. Zo heeft u de bijsluiter altijd op uw smartphone staan en kunt u deze ook offline bekijken. 

Daarnaast is er de mogelijkheid om KIJKsluiter te bekijken. KIJKsluiter is een platform met ruim 10.000 animatievideo’s waarin de belangrijkste informatie uit de bijsluiter van een medicijn in begrijpelijke spreektaal wordt uitgelegd.

De Alphega app geeft u de mogelijkheid om de voortgang van uw bestelling zelf te volgen en laat de volgende statussen zien over uw bestelde medicatie:

  • Aangevraagd
  • Verwerkt, afhaalbericht volgt via apotheek
  • Afgeleverd / In behandeling

In het geval van een afgekeurde bestelling volgt de melding:

  • Bestelling kon niet worden verwerkt.

U kunt geen medicijnen bestellen als deze onderdeel uitmaken van de (proactieve) herhaalmodule of de Baxtermodule. Deze medicijnen zijn wel zichtbaar in de app, maar worden voorzien van de melding Wordt automatisch herhaald.

Op medisch inhoudelijke gronden zijn sommige medicijnen niet te bestellen via de Alphega app.

Ja, wanneer u de Alphega app van uw telefoon verwijdert, wordt direct de koppeling met de apotheek verbroken en worden al uw gegevens uit de database van de app verwijderd.

Wanneer u de Alphega app van uw telefoon verwijdert, wordt direct de koppeling met de apotheek verbroken en worden al uw gegevens uit de database van de app verwijderd.

Als u overstapt naar een andere apotheek, worden uw gegevens in de Alphega app niet meer geactualiseerd. U kunt de app dan van uw telefoon verwijderen.

Stapt u over naar een andere Alphega apotheek die de Alphega app ook aanbiedt dan kunt u de app opnieuw installeren. Tijdens het registratieproces selecteert u dan uw nieuwe Alphega apotheek.

Wanneer u zich bij een andere apotheek inschrijft, kunt u uw nieuwe apotheek machtigen om uw dossiers op te vragen bij uw vorige apotheek.


Staat het antwoord op uw vraag er niet tussen?

Stel uw vraag dan via het vragenformulier.