Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan

Altijd op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Alphega apotheek en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en actuele promoties.

Inschrijven nieuwsbrief

Medicijnkluis - Pharmasafe

Uw medicijnen ophalen wanneer u wilt, 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Medicijnkluis

Zelfbediening

Onze apotheek beschikt over een medicijnkluis. Dit is een beveiligde zelfbedieningsautomaat waarmee u uw medicijnen eenvoudig kunt ophalen, wanneer het u uitkomt, zonder tussenkomst van onze medewerkers. Zodra wij uw (herhaal)recept hebben verwerkt, plaatsen wij uw medicijnen in de medicijnkluis. U ontvangt vervolgens per e-mail of SMS een bericht met een unieke afhaalcode. Met deze code kunt u zelf uw medicijnen uit de medicijnkluis halen.

E-mail of SMS

U heeft een e-mailadres of mobiele telefoon nodig waarop u de afhaalcode kunt ontvangen. Als uw e-mailadres of mobiele telefoonnummer wijzigt, is het belangrijk dit zo spoedig mogelijk door te geven aan de apotheek.

Wat kan er niet in de medicijnkluis

Gekoelde producten, breekbare producten, grote verpakkingen zoals medische hulpmiddelen en medicijnen die voor de eerste keer worden voorgeschreven, kunnen niet worden opgehaald via de medicijnkluis. Informeer bij één van onze medewerkers naar de mogelijkheden.

Hoe werkt de medicijnkluis?

Stap 1: Versturen afhaalcode
Zodra wij uw recept hebben verwerkt, plaatsen wij uw medicijnen in de medicijnkluis. U ontvangt vervolgens een e-mail of SMS met een afhaalcode. Deze code is veilig en uniek en wordt alleen aan u verstrekt. Met de afhaalcode kunt u binnen 48 uur uw medicijnen uit de medicijnkluis halen.

Stap 2: Afhalen medicatie
Raak het scherm aan om te beginnen. Druk daarna op de knop ‘Afhalen medicatie’ op het touchscreen van de medicijnkluis.

Stap 3: Invoeren afhaalcode
Voer uw unieke afhaalcode in, die u per SMS of e-mail hebt ontvangen.

Soms kan het voorkomen dat uw zorgverzekeraar niet alle medicijnen (volledig) vergoedt. In dat geval vragen wij u om het (resterende) bedrag via pin te betalen. Volg hiervoor de instructies op het scherm.

Stap 4: Starten van de uitgifte
Het scherm geeft aan dat de medicijnen worden uitgegeven.

Stap 5: Einde uitgifte
Het scherm geeft aan dat de medicatie in de lade van de medicijnkluis is gelegd. U kunt de lade nu openen.

Inschrijven

Om van de medicijnkluis gebruik te kunnen maken schrijft u zich eenmalig in bij de apotheek. Informeer bij één van onze medewerkers naar de mogelijkheden.