Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan

Altijd op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Alphega apotheek en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en actuele promoties.

Inschrijven nieuwsbrief

Toestemming

Veel zaken kunt u direct bij onze apotheek regelen, aan de balie of telefonisch. Maar voor sommige procedures is uw toestemming nodig, om uw gegevens en privacy te waarborgen.

Vanaf 25 mei 2018 is de AVG of Algemene Verordening Gegevensbescherming van kracht. Deze privacywet geldt in de hele Europese Unie en regelt de beveiliging van uw persoonlijke gegevens. De AVG wetgeving brengt ook richtlijnen met zich mee met betrekking tot de uitvoering in uw apotheek. Zo stelt de AVG wetgeving dat u vooraf een machtiging tekent als iemand anders uw medische gegevens opvraagt of medicijnen voor u ophaalt bij de apotheek.

 

Print het formulier uit, vul het in en geef het mee aan de persoon die voor u naar de apotheek gaat.

 

Uw huisarts en apotheek hebben toegang tot uw medisch dossier. Om uw privacy en de veiligheid van uw gegevens te waarborgen mogen zij deze niet zonder uw toestemming delen met andere zorgverleners. Mocht u getroffen worden door een ziekte of ongeval en behandeld worden door een onbekende arts, apotheek of specialist dan kan uw medisch dossier van groot belang zijn. Zeker wanneer het toedienen van medicatie noodzakelijk is.

 

Voorwaarden

Om ervoor te zorgen dat zorgverleners uw medische gegevens veilig kunnen raadplegen is het Landelijk Schakelpunt (LSP) opgericht. Het opvragen van uw medisch dossier is aan voorwaarden gebonden om uw privacy en gegevens te beschermen:

  • Alleen huisartsen, apotheken en medisch specialisten zijn gemachtigd om medische gegevens te raadplegen op het LSP.
  • Andere zorgverleners kunnen alleen informatie opvragen als zij zijn aangesloten bij het LSP en als dit in het belang is van uw behandeling.
  • U kunt altijd nagaan wanneer en wie uw dossier heeft geraadpleegd.
  • Uw medisch dossier mag alleen gedeeld worden wanneer u daar toestemming voor heeft gegeven.
 

Uw toestemming

Uw medisch dossier bevat relevante informatie over uw medicijngebruik, mogelijke allergieën en de toestand van uw gezondheid. Dit kan de zorgverlener ervan verzekeren dat de juiste medicatie op een veilige manier kan worden toegediend.

 

Met uw toestemming mag uw medisch dossier gedeeld worden. U kunt het toestemmingsformulier invullen via de onderstaande button. U kunt voor meer informatie en het invullen van het toestemmingsformulier ook bij uw Alphega apotheek terecht. Wij adviseren u graag.

 

Ga naar het toestemmingsformulier