Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan

Altijd op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Alphega apotheek en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en actuele promoties.

Inschrijven nieuwsbrief

Welkom bij

Apotheek Delden

Actualiteiten

Herhaalservice

Alphega nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste de actuele promoties en het laatste nieuws per e-mail.

Lees meer
Geniet van de zomer

Geniet van de zomer

Het is lekker weer, de dagen worden langer en de vakanties zijn gepland: We gaan erop uit! Maar vergeet in het enthousiasme n...

Lees meer
Houd uw huid gezond P4-2024

Houd uw huid gezond

Ruim 1,5 vierkante meter groot en bijna 3 kilo zwaar: onze huid. Het grootste en het enige orgaan van ons lichaam dat in dire...

Lees meer
Goede voornemens - P1-2023

Belang van zelftesten op corona en griep

Bent u 70+ en hebt u verkoudheidsklachten? Dan doet u er goed aan om uzelf te testen op griep of covid. Uw arts kan u dan tij...

Lees meer
Farmacogenetische test campagnebeeld 2

Farmacogenetische test

Gebruikt u (chronische) medicatie op recept en heeft u last van bijwerkingen? Vraag naar onze farmacogenetische test.

Lees meer
Stoppen met roken

Stoppen met roken

Op Nieuwjaarsdag maken we goede voornemens, zoals stoppen met roken. Maar bent u er nu klaar voor?

Lees meer

Adres

Dr. Gewinstraat 2
7491CB  DELDEN
AGB code apotheek: 02008247

Openingstijden

 • Maandag
  • -
 • Dinsdag
  • -
 • Woensdag
  • -
 • Donderdag
  • -
 • Vrijdag
  • -
 • Zaterdag
  gesloten
 • Zondag
  gesloten
De apotheek is gesloten op (nationale) feestdagen: Nieuwjaarsdag, 2e Paasdag, Koningsdag, Hemelvaartsdag, 2e Pinksterdag en beide Kerstdagen. Op 24 en 31 december zijn wij tot 16:00 uur geopend, indien deze dagen op een doordeweekse dag vallen.

Apothekers

Mw. W.I. Noordenbos, MSc (BIG-nummer: 79920913817)
Eigenaar:
Dhr. B. van Hagen

Onze apotheek biedt u de mogelijkheid om online uw geneesmiddelendossier te raadplegen en uw (chronische) medicijnen te bestellen wanneer het u uitkomt. Wij maken hiervoor gebruik van de website Mijngezondheid.net.

 

Account aanvragen

Om gebruik te kunnen maken van MijnGezondheid.net meldt u zich eenmalig aan bij de apotheek. Vervolgens maakt de apotheker voor u een gebruikersaccount aan.

 

Inloggen

Nadat de apotheker uw account heeft bevestigd kunt u voortaan inloggen met uw DigiD met sms-code. Door gebruik te maken van de inlogprocedure via DigiD is uw dossier veilig te benaderen en voldoet de apotheek volledig aan de privacywetgeving. Via MijnGezondheid.net kunt u uw dossier inzien, vragen stellen (e-consult), geneesmiddelen opnieuw aanvragen en een medicatiepaspoort afdrukken.

 

Klik op de onderstaande button om in te loggen.

 

Meer weten?

Neem voor vragen of om u aan te melden contact op met onze apotheek.


Aanmeldlink
Meld u hier aan voor MijnGezondheid.net of om in te loggen als u al aangemeld bent. 

Uitleg
In de onderstaande video wordt uitgelegd hoe u zich kunt aanmelden. 


MedGemak+ app

U kunt ook gebruik maken van MedGemak+ voor het bestellen van uw herhaalmedicatie. MedGemak+  is de mobiele applicatie van MijnGezondheid.net. 

MedGemak+ is dé app om u te helpen bij het optimaal gebruik van uw medicatie. Zo heeft u via uw smartphone 24/7 inzicht in uw medicatie en bestelt u deze direct online. U hoeft niet meer bang te zijn dat u uw medicatie vergeet. Met de handige inneemwekker kunt u eenvoudig instellen wanneer het tijd is om uw medicatie in te nemen.

Download de Medgemak+ app gratis via de App Store of Google Play

U kunt de app pas gebruiken als u zich ook heeft aangemeld voor MijnGezondheid.net. 
Om ervoor te zorgen dat uw gegevens goed beveiligd zijn, koppelt u eenmalig via uw DigiD en het patiëntenportaal in MijnGezondheid.net uw account aan de mobiele applicatie Medgemak+. Daarna logt u telkens in de app in met een eigen 5-cijferige code. 

 

 

 

Voor spoedrecepten buiten de openingstijden van apotheek Delden kunt gebruik maken van de dienstapotheek in Hengelo. 

Deze apotheek is te vinden in het ZGT ziekenhuis te Hengelo, naast de huisartsenpost.

Dienstapotheek Midden Twente
Geerdinksweg 143-B
7555 DL Hengelo
Telefoon: (074) 259 60 16

Voor meer informatie kunt u op de website kijken: www.dienst-apotheek.nl

Apotheek Delden en Team 

Onze apotheek bevindt zich centraal in de stad Delden. Wij leveren genees- en hulpmiddelen aan klanten in Delden, maar ook aan klanten in omliggende plaatsen zoals Ambt Delden, Beckum, Bentelo, Bornerbroek en Hengevelde. 
Wij zijn de enige apotheek in Delden en werken samen met de vier huisartsenpraktijken die zich in Delden bevinden. 

Ons hechte team bestaat uit een eigenaar, 2 apothekers, 10 apothekersassistenten, een bezorger en een administratief medewerker. 

wachtruimte apotheek
voorzijde apotheek

 

Visie

Onze apotheek verstrekt niet alleen medicijnen en hulpmiddelen, we vinden het ook heel belangrijk u goed te adviseren over uw gezondheid, geneesmiddelgebruik en alles wat hierbij komt kijken. We geven onze klanten onafhankelijk advies en geven voorlichting en begeleiden uw medicijngebruik. Ook besteden wij veel aandacht aan het voorkomen en signaleren van bijwerkingen. Bij de verwerking van een recept voeren wij medicatiebewaking uit om te controleren of het geneesmiddel bij de klant en de huidige medicatie past. Wij zijn hiermee dé expert op het gebied van geneesmiddelen en voeren deze taak nauwkeurig uit. 

De apotheek is daarnaast een centrale schakel in de gezondheidszorg, die direct invloed heeft op de gezondheid en het welzijn van de klanten. Belangrijk is daarom ook het onderhouden van contacten met voorschrijvers, zorgverzekeraars, patiëntenverenigingen en toeleveranciers.

We streven naar een zo hoog mogelijke kwaliteit van dienstverlening.

 

Vergoeding en een ander merk 

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars. De zorgverzekeraar heeft invloed op welk label (ook wel genoemd: merk of fabrikant) wij moeten leveren van het werkzame geneesmiddel dat is voorgeschreven door de arts. Tussen de verschillende labels mag geen verschil in werkzaamheid zitten, de werkzame stof (molecuul) is immers gelijk. Dit wordt gecontroleerd door het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG). Soms kunnen de hulpstoffen tussen verschillende labels wel anders zijn, maar deze hulpstoffen mogen geen verschil in werkzaamheid geven. Ook het uiterlijk van het middel (bijvoorbeeld kleur of vorm) en het uiterlijk van de verpakking kan wel verschillen tussen verschillende labels. Als het kan, proberen wij u daarom op hetzelfde label te houden zoals u gewend bent. Helaas kan de vergoeding regelmatig wijzigen. Ook hebben wij tegenwoordig veel te maken met leveringsproblemen waardoor we wel uit moeten wijken naar een ander label. Wij proberen u altijd op de hoogte te stellen in het geval van een labelwisseling bij het leveren van de geneesmiddelen. 

Ook kan het zijn dat het patent (ook wel genoemd: octrooi) van een merkgeneesmiddel afloopt. Een merkgeneesmiddel heeft een 'fantasienaam', bedacht door de fabrikant. Dit is vaak een makkelijkere uitspreekbare naam dan de werkzame stof. Een voorbeeld is de merknaam Losec. De werkzame stof in Losec is omeprazol (een maagzuurremmer). 
Als een geneesmiddel op de markt komt, mag alleen de fabrikant die het middel heeft ontwikkeld dit in de markt hebben, onder de merknaam. Wanneer het patent afloopt, mogen ook andere fabrikanten dit geneesmiddel namaken. Dit 'merkloze' geneesmiddel noemen we een generiek geneesmiddel. Dit generieke geneesmiddel is vaak veel goedkoper dan het merkgeneesmiddel. Dus zodra het patent afloopt, zal de zorgverzekeraar het generieke geneesmiddel aanwijzen als voorkeur. Van dit middel is de kwaliteit en equivalentie (zelfde werking in het lichaam) aangetoond ten opzichte van het merkgeneesmiddel.
In het geval van Losec, zijn er nu vele verschillende fabrikanten die het generieke geneesmiddel maken, onder de werkzame stof omeprazol. Hierdoor zijn er verschillende labels op de markt van omeprazol. Tussen de generieke labels kan soms ook een groot prijsverschil zitten. 

U kunt meer informatie terugvinden in onderstaande brochure van het CBGPreferentiebeleid en LPG
Er kan sprake zijn van 2 soorten vergoedingsvoorwaarden: het preferentiebeleid of de Laagste Prijs Garantie (LPG). Zorgverzekeraars voeren vaak een combinatie van preferentiebeleid en LPG. Dus voor sommige geneesmiddelen geldt preferentiebeleid, voor andere LPG. Dit kan zelfs gedurende een kalenderjaar wijzigen. 

Bij het preferentiebeleid wijst de zorgverzekeraar per geneesmiddel en sterkte een preferent label aan. Dit merk moeten wij als apotheek leveren, wij hebben hier geen invloed op. Alleen bij uitzonderingsgevallen, zoals bijvoorbeeld een overgevoeligheid voor een bepaalde hulpstof (die wel in het ene label zit maar niet in het andere) mogen wij hiervan afwijken. Wij worden hierop gecontroleerd door de zorgverzekeraar. Soms wordt het preferentiebeleid halverwege het jaar aangepast, maar vaak staat dit voor tenminste een jaar vast. 
Bij de Laagste Prijs Garantie stelt de zorgverzekeraar een vergoedingsbedrag voor de apotheek per geneesmiddel en sterkte aan. Dit bedrag komt overeen met de prijs van het goedkoopste label van deze werkzame stof en sterkte. De apotheek heeft dan zelf de keuze welk label hij aflevert, maar moet rekening houden met de prijs die hij hiervoor ontvangt. De apotheek bepaalt dus het label dat u ontvangt. Dit kan door het jaar heen veranderen, omdat de prijzen ook regelmatig wijzigen. 

Als u zonder medisch noodzakelijke redenen (zoals een intolerantie) toch een specifiek label of merk wilt ontvangen van een geneesmiddel, heeft u deze keuze altijd. Aangezien dit dan niet onder de vergoede zorg (dus preferentiebeleid of LPG) van uw zorgverzekering valt, moet u de rekening voor dit geneesmiddel zelf aan de balie in de apotheek afrekenen. 
 

Alcura 

Medische hulpmiddelen zoals diabeteshulpmiddelen (teststrips etc.), incontinentiemateriaal (kathethers en absorberend materiaal), voeding en verbandmiddelen worden helaas niet meer bij alle zorgverzekeraars rechtstreeks via de apotheek vergoed. Hiervoor zijn wij aangesloten bij Alcura, een leverancier van medische hulpmiddelen. Als uw zorgverzekering een bepaald hulpmiddel niet (meer) bij ons vergoedt, dan kunnen wij u aanmelden bij Alcura. Alcura verzorgt vervolgens de levering van uw hulpmiddelen en kan dit wel declareren bij uw zorgverzekering. Bij aanvang zult u door een medewerker of verpleegkundige gebeld worden waarna volgens afspraak de hulpmiddelen bij u aan huis zullen worden bezorgd. 

Het telefoonnummer van Alcura is: 088-1040195. U kunt ook op de website kijken voor meer informatie: https://www.alcura-health.nl/

 

Privacyverklaring

In deze privacyverklaring leggen wij uit welke persoonsgegevens wij verzamelen en gebruiken en met welk doel. Tevens staat in de privacyverklaring opgenomen welke rechten u hebt.

Wij raden u aan deze verklaring zorgvuldig te lezen. Open hiervoor onderstaand document. 

Camerbewaking
Voor uw en onze veiligheid worden camerabeelden van de wachtruimte vastgelegd. Deze beelden worden na 3 weken verwijderd.

 

Reisadvies

We geven u graag een goed reisadvies. Maak daarom een afspraak voor een adviesgesprek. Het is belangrijk dat u een ingevuld formulier reisadvies, eventueel uw vaccinatieboekje en een brochure van uw rondreis of een overzicht van de te bezoeken plaatsen meeneemt. U kunt ons bellen of voor een afspraak of het even aan de balie in de apotheek vragen. Wij zijn u graag van dienst.

 

Bezorgservice

Voor cliënten die aan huis gebonden en daardoor niet in staat zijn de apotheek te bezoeken, hebben wij een bezorgdienst. 
Wilt u gebruikmaken van deze service, neem dan contact op met de apotheek.

 

Aparte spreekkamers

Wanneer u vragen heeft, die meer privacy vereisen dan op dat moment in de apotheek mogelijk is, vraag dan of u in de aparte spreekkamer te woord kan worden gestaan.

Komt u op een druk moment in de apotheek en heeft u toch behoefte aan een rustig gesprek of extra uitleg over uw medicijnen, dan maken wij daarvoor graag een afspraak met een apotheker of een assistente.

Als u niet in de gelegenheid bent om langs te komen, dan mag u uw vragen altijd telefonisch of per mail aan ons stellen. 

 

Voorlichting

Wij streven ernaar u bij elke eerste uitgifte van een voor u nieuw medicijn een op uw situatie toegesneden informatiefolder mee te geven.

In deze goed leesbare bijsluiters staat duidelijk aangegeven hoe u uw geneesmiddelen moet innemen en welke voorzorgen u in acht moet nemen. Vanaf nu zullen wij ook actief van de 'Kijksluiter' gebruik gaan maken.

Vragen

 • Hoe moet ik dit medicijn gebruiken? En hoe lang?
 • Gaat het wel samen met de andere geneesmiddelen die ik gebruik?
 • Hoe werkt het eigenlijk?
 • Waar zijn die gele tabletten ook al weer precies voor?

Aarzel niet, vraag het ons. U kunt ook met ons bellen, nog eens langs komen met uw vragen of een afspraak maken voor een persoonlijk gesprek.
Heeft u direct een vraag of een opmerking? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

U kunt een e-mail aan de apotheek sturen via de button ‘contact’ in het menu. Of via ons e-mail adres info@apotheekdelden.nl

 

Informatie

Natuurlijk zijn wij er niet alleen voor uw medicijnen en hulpmiddelen, maar kunt u ook terecht voor allerlei informatie op gezondheidsgebied. 

Op deze site kunt u de folderteksten van de meest voorkomende kleine kwalen doorlezen.
 

Inhalatie-instructie

Als u een nieuw soort inhalator voorgeschreven krijgt of u twijfelt of u inhalator nog op de juiste wijze gebruikt, is het mogelijk om in een aparte ruimte onder leiding van een deskundige assistente te oefenen.

Soms is de voorgeschreven  toedieningsvorm niet de juiste. We kunnen dan in overleg met u en de arts een ander voorstel doen!


Is uw inhalatiehulpmiddelen niet meer schoon te krijgen of is deze stuk dan kunt u in de apotheek terecht voor een nieuw exemplaar. Wij proberen jaarlijks u van een nieuw exemplaar te voorzien.

Wij kunnen u altijd helpen bij problemen of onduidelijkheden omtrent het gebruik van inhalatiehulpmiddelen.

 

 

 • Actueel medicatieoverzicht

  Alphega apotheek biedt u de mogelijkheid om uw medicatieoverzicht via uw eigen persoonlijke pagina te bekijken en eventueel uit te printen.

 • Adviesgesprek astma & COPD

  Heeft u astma of COPD dan is goede zorg en advies over medicijnen belangrijk. Bij Alphega apotheek kunt u terecht voor een adviesgesprek.

 • Diabeteszorg

  Diabetes is een stofwisselingsziekte die het lichaam belemmert om suiker (glucose) uit voeding te verwerken.

 • Farmacogenetische test

  Uw DNA, uw medicijnen

 • Gezondheids-APK

  We zijn steeds meer bezig met onze gezondheid, maar wat is het effect van onze leefstijl?

 • Huidverzorging

  Verschillende apotheken organiseren beauty dagen. Je kunt dan uitgebreid kennis maken met de producten die verkrijgbaar zijn in de apotheek.

 • Incontinentiezorg

  Urine-incontinent zijn betekent dat u uw urine (plas) niet goed op kan houden. Als u hiermee te maken hebt, wilt u het beste advies en de beste producten.

 • Medirol®

  Medirol® is een service van Alphega apotheek. Het bestaat uit meerdere producten om het innemen van je medicijnen makkelijker en veiliger te maken. Medirol® bestaat uit een rol met medicijnzakjes en een persoonlijke informatiemap.

 • Gezondheids-APK

  We zijn steeds meer bezig met onze gezondheid, maar wat is het effect van onze leefstijl?

 • Reizigersadvies

  Ook voor een persoonlijk reizigersadvies gaat u naar uw Alphega apotheek.

 • Stoppen met roken

  Hart- en vaatziekten, longaandoeningen, onvruchtbaarheid en kanker: Steeds vaker worden we geconfronteerd met de gevaren van roken, veroorzaakt door de teerproducten die ontstaan bij het verbranden van tabak.

 • Alphega chat

  Vragen voor onze apotheek? Dat kan ook via chat.

 • Herhaalservice

  Gebruikt u dagelijks medicijnen? Vraag dan naar onze herhaalservice.

Wilt u zich inschrijven bij onze apotheek? Vul dan het onderstaande formulier volledig in.


Waarom moet ik mij inschrijven?

U kunt voorgeschreven medicijnen / recepten van de (huis) arts niet zomaar ophalen bij de apotheek. U moet hiervoor ingeschreven zijn. Een belangrijke taak van de apotheek is het vastleggen en bewaken van uw medicijngebruik. We moeten er namelijk zeker van zijn dat u het (voorgeschreven) medicijn zonder problemen kunt gebruiken. Met de gegevens van uw inschrijfformulier leggen wij een dossier voor u aan waarin deze informatie nauwkeurig wordt bijgehouden. Het dossier met uw medicatiegegevens is door u altijd op te vragen bij de apotheek.


Aanduiding van verplicht veld
Geslacht
Ik geef de apotheek toestemming:
Mijn dossierbeheerder te worden en mij te laten uit schrijven bij mijn huidige apotheek.
Voor het delen van mijn medicatiedossier met apotheken waarmee wij samenwerken voor bijzondere zorg rond geneesmiddelen.
Om andere zorgverleners toegang te geven tot mijn medicatiedossier (via het Landelijk SchakelPunt) mits hieraan een zorgvraag ten grondslag ligt.
Om gegevens van het laboratorium op te vragen en in te zien, die nodig zijn om juist en veilig gebruik van medicatie te garanderen (bijv nierfunctie).
Voor het opvragen van mijn medicatiedossier bij mijn huidige apotheek.
CAPTCHA

 

Zijn alle velden correct ingevuld, vink het vakje ‘Ik ben geen robot’ aan en klik daarna op de groene knop om het formulier te versturen.

Uw medische gegevens delen

Uw huisarts en apotheek hebben toegang tot uw medisch dossier. Om uw privacy en de veiligheid van uw gegevens te waarborgen mogen zij deze niet zonder uw toestemming delen met andere zorgverleners. Mocht u getroffen worden door een ziekte of ongeval en behandeld worden door een onbekende arts, apotheek of specialist dan kan uw medisch dossier van groot belang zijn. Zeker wanneer het toedienen van medicatie noodzakelijk is. 

 

Voorwaarden
Om ervoor te zorgen dat zorgverleners uw medische gegevens veilig kunnen raadplegen is het Landelijk Schakelpunt (LSP) opgericht. Het opvragen van uw medisch dossier is aan voorwaarden gebonden om uw privacy en gegevens te beschermen:

 

 • Alleen huisartsen, apotheken en medisch specialisten zijn gemachtigd om medische gegevens te raadplegen op het LSP.
 • Andere zorgverleners kunnen alleen informatie opvragen als zij zijn aangesloten bij het LSP en als dit in het belang is van uw behandeling.
 • U kunt altijd nagaan wanneer en wie uw dossier heeft geraadpleegd.
 • Uw medisch dossier mag alleen gedeeld worden wanneer u daar toestemming voor heeft gegeven.

 

Uw toestemming
Uw medisch dossier bevat relevante informatie over uw medicijngebruik, mogelijke allergieën en de toestand van uw gezondheid. Dit kan de zorgverlener ervan verzekeren dat de juiste medicatie op een veilige manier kan worden toegediend. 

 

Met uw toestemming mag uw medisch dossier gedeeld worden. U kunt het toestemmingsformulier invullen via de onderstaande button. U kunt voor meer informatie en het invullen van het toestemmingsformulier ook bij uw Alphega apotheek terecht. Wij adviseren u graag. 

 

Klik hier om uw toestemming te geven.

 

CAPTCHA

 

Zijn alle velden correct ingevuld, vink het vakje ‘Ik ben geen robot’ aan en klik daarna op de groene knop om het formulier te versturen.

Heeft u een klacht?

Ondanks ons streven naar kwaliteit kan het voorkomen dat u niet of minder tevreden bent over de manier waarop u door ons bent geholpen. Neem in dat geval bij voorkeur direct contact met ons op. Er bestaat een grote kans dat we samen tot een oplossing kunnen komen.

 

Klachtenfunctionaris

Komt u er met uw apotheker niet uit? Dan kunt u uw klacht voorleggen aan een onafhankelijke klachtenfunctionaris. Met uw informatie wordt vertrouwelijk om gegaan. De klachtenfunctionaris kan bemiddelen en zoekt samen met u naar een oplossing.

 

Contactgegevens klachtenfunctionaris

06 22 92 16 49

bemiddelingapotheken@kpnmail.nl

 

Onafhankelijke geschillencommissie

Wij nemen elke klacht serieus en zoeken actief naar een passende oplossing voor u. Bent u desondanks toch niet tevreden over de afhandeling van uw klacht? U heeft al een gesprek gehad met de betrokken hulpverlener van de apotheek en tussenkomst van de leidinggevende heeft uw onvrede ook niet weg kunnen nemen? Dan kunt u overwegen uw klacht voor te leggen aan een onafhankelijke geschillencommissie.

 

Onze apotheek is aangesloten bij de KNMP-klachten en geschillenregeling. De regeling voldoet aan de eisen van de Wet kwaliteit klachten en geschillen in de zorg (Wkkgz) en bestaat uit klachtenbemiddeling en een onafhankelijke geschillencommissie.

 

Contactgegevens geschillencommissie Openbare Apotheek

Postbus 8018

5601 KA Eindhoven

088 02 29 181

 

info@skge.nl

www.skge.nl

 

Vermeld in uw schrijven duidelijk om welke vestiging het gaat.