Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan

Altijd op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Alphega apotheek en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en actuele promoties.

Inschrijven nieuwsbrief

Weer aan de slag

Weer aan de slag Weer aan de slag

De zomervakantie is voorbij. We zijn uitgerust en voldaan. Tijdens deze warme periode zijn we veel buiten en laten ons door het terras en de barbecue verleiden wat meer te eten en te drinken dan normaal. Het vele zonlicht en de extra voedingsstoffen hebben een positief effect op ons lichaam.

Maar de dagen worden korter, het weer wisselvallig en de temperatuur daalt. Hoe houdt u dan gedurende het najaar toch het “zomergevoel” vast?

Medirol

Voeding en hydratatie

Eet goed en gevarieerd. Zorg dat u de belangrijke voedingsstoffen en vitaminen binnen krijgt. Eet voldoende en naar gelang het kouder wordt, ook stevigere kost. Het lichaam heeft dan meer voedsel nodig om op temperatuur te blijven en isolatie aan te maken.

Voldoende water drinken is belangrijk om gehydrateerd te blijven en afvalstoffen af te voeren.

Man op mountainbike

Blijf actief en ga naar buiten

Elke dag naar buiten en bewegen, ook met slecht weer, houdt uw spieren en gewrichten soepel. De aanmaak van vitamine D wordt gestimuleerd door de UV-straling van de zon, ook al schijnt deze minder fel in het najaar.

Stoppen met roken

Stop met roken

Hart- en vaatziekten, longaandoeningen, onvruchtbaarheid en kanker. Steeds vaker worden we geconfronteerd met de gevaren van roken. Overheid en zorgverzekeraars waarschuwen voor de gevolgen en stimuleren om te stoppen. Want niet alleen de rokers lopen risico, ook de mensen in hun directe omgeving.

Stoppen met roken vraagt om wilskracht én een plan van aanpak. Gebruik deze maanden om u alvast voor te bereiden op uw stoppoging.