Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan

Altijd op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Alphega apotheek en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en actuele promoties.

Inschrijven nieuwsbrief

Welkom bij

Apotheek Emmerhout

Actualiteiten

Herhaalservice

Alphega nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste de actuele promoties en het laatste nieuws per e-mail.

Lees meer
Goede voornemens P1-2024

Goede voornemens

Het nieuwe jaar, een nieuwe start. Om beter te eten, te stoppen met roken en meer te bewegen voor een gezondere leefstijl. En...

Lees meer
Goede voornemens - P1-2023

Belang van zelftesten op corona en griep

Bent u 70+ en hebt u verkoudheidsklachten? Dan doet u er goed aan om uzelf te testen op griep of covid. Uw arts kan u dan tij...

Lees meer
Farmacogenetische test campagnebeeld 2

Farmacogenetische test

Gebruikt u (chronische) medicatie op recept en heeft u last van bijwerkingen? Vraag naar onze farmacogenetische test.

Lees meer
Stoppen met roken

Stoppen met roken

Op Nieuwjaarsdag maken we goede voornemens, zoals stoppen met roken. Maar bent u er nu klaar voor?

Lees meer

Adres

Houtweg 340
7823 PT  EMMEN
AGB code apotheek: 02008162

Telefoon

Fax

0591-620261

Openingstijden

 • Maandag
  • -
  • -
 • Dinsdag
  • -
  • -
 • Woensdag
  • -
  • -
 • Donderdag
  • -
  • -
 • Vrijdag
  • -
  • -
 • Zaterdag
  gesloten
 • Zondag
  gesloten
Bijzonderheden: Op 24 en 31 december sluit de apotheek om 16.00 uur. Nieuwjaarsdag, 2e paasdag, Koningsdag, Hemelvaartsdag, 2e pinksterdag, 1e en 2e Kerstdag en eens per 5 jaar (2025,2030, 2035 etc.) op Bevrijdingsdag is de apotheek gesloten.

Apothekers

Mevr. M.M.L de Jong - Skolnik - BIG 19042603817
Dhr. E. Atmaj - BIG 99933630217

Herhaalmedicatie kan worden aangevraagd met het herhaalnummer op het etiket en uw geboortejaar. Dit is mogelijk via het telefoonnummer 088-0800176 of via onderstaande link.

 

Klik hier om uw medicijnen te bestellen via het herhaalnummer op het etiket.

Voor spoedgevallen buiten onze openingstijden kunt u terecht bij

 

De Scheperapotheek
Boermarkeweg 60
7824 AA Emmen
0591 - 650111

 

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag van 18:00 tot 8:00 uur
Zaterdag en zondag 24 uur per dag geopend

In 1970 werd de stad Emmen uitgebreid met de woonwijk Emmerhout. Hier werd een winkelcentrum gebouwd waar ook een apotheek gevestigd zou worden. Apotheek Emmerhout is toen gestart door mevr. drs. M.F. Skolnik in een tijdelijke houten noodkeet aan de Haar. Het duurde niet lang tot de apotheek verhuisde naar een locatie in het winkelcentrum, waar Apotheek Emmerhout ruim 20 jaar gevestigd bleef.

In 1991 werd besloten om samen met de huisartsen, een tandarts en twee fysiotherapeuten een medisch centrum op te richten. Apotheek Emmerhout verhuisde naar dit medisch centrum dat vlak achter het winkelcentrum ligt. Dit was een grote verbetering voor de bereikbaarheid. Tot op heden staat daar de apotheek en kunt u daar terecht voor uw medicijnen en vragen die u hierover heeft. Apotheek Emmerhout is vanaf 2003 een gecertificeerde apotheek.

De huidige apotheker, mevr. drs. M.M.L. De Jong-Skolnik en de apotheekmedewerkers zullen u hierover graag informeren.

Account aanmaken!!!

 • Met een account bij Apotheek Emmerhout kunt u gemakkelijk uw herhaalmedicatie aanvragen en een actueel medicatieoverzicht downloaden.

http://portaal-apotheekemmerhout.uwapothekeronline.nl

 

Bezorgservice!

 • Lukt het u niet zelf naar onze apotheek te komen? Dan bezorgen wij uw medicijnen thuis. Vraag ons naar onze voorwaarden, bezorgtijden en de bezorgregio.
 • Medicijnkluis - Pharmasafe

  Uw medicijnen ophalen wanneer u wilt, 24 uur per dag, 7 dagen per week.

 • Diabeteszorg

  Diabetes is een stofwisselingsziekte die het lichaam belemmert om suiker (glucose) uit voeding te verwerken.

 • Adviesgesprek astma & COPD

  Heeft u astma of COPD dan is goede zorg en advies over medicijnen belangrijk. Bij Alphega apotheek kunt u terecht voor een adviesgesprek.

 • Reizigersadvies

  Ook voor een persoonlijk reizigersadvies gaat u naar uw Alphega apotheek.

 • Stoppen met roken

  Hart- en vaatziekten, longaandoeningen, onvruchtbaarheid en kanker: Steeds vaker worden we geconfronteerd met de gevaren van roken, veroorzaakt door de teerproducten die ontstaan bij het verbranden van tabak.

 • Online consult

  Bent u aan huis gebonden en heeft u behoefte aan een adviesgesprek?

 • Inloopspreekuur

  Op het spreekuur kunt u met al uw specifieke vragen over uw medicijngebruik terecht.

 • Alphega chat

  Vragen voor onze apotheek? Dat kan ook via chat.

Wilt u zich inschrijven bij onze apotheek? Vul dan het onderstaande formulier volledig in.


Waarom moet ik mij inschrijven?

U kunt voorgeschreven medicijnen / recepten van de (huis) arts niet zomaar ophalen bij de apotheek. U moet hiervoor ingeschreven zijn. Een belangrijke taak van de apotheek is het vastleggen en bewaken van uw medicijngebruik. We moeten er namelijk zeker van zijn dat u het (voorgeschreven) medicijn zonder problemen kunt gebruiken. Met de gegevens van uw inschrijfformulier leggen wij een dossier voor u aan waarin deze informatie nauwkeurig wordt bijgehouden. Het dossier met uw medicatiegegevens is door u altijd op te vragen bij de apotheek.


Aanduiding van verplicht veld
Geslacht
Ik geef de apotheek toestemming:
Mijn dossierbeheerder te worden en mij te laten uit schrijven bij mijn huidige apotheek.
Voor het delen van mijn medicatiedossier met apotheken waarmee wij samenwerken voor bijzondere zorg rond geneesmiddelen.
Om andere zorgverleners toegang te geven tot mijn medicatiedossier (via het Landelijk SchakelPunt) mits hieraan een zorgvraag ten grondslag ligt.
Om gegevens van het laboratorium op te vragen en in te zien, die nodig zijn om juist en veilig gebruik van medicatie te garanderen (bijv nierfunctie).
Voor het opvragen van mijn medicatiedossier bij mijn huidige apotheek.
CAPTCHA

 

Zijn alle velden correct ingevuld, vink het vakje ‘Ik ben geen robot’ aan en klik daarna op de groene knop om het formulier te versturen.

Uw medische gegevens delen

Uw huisarts en apotheek hebben toegang tot uw medisch dossier. Om uw privacy en de veiligheid van uw gegevens te waarborgen mogen zij deze niet zonder uw toestemming delen met andere zorgverleners. Mocht u getroffen worden door een ziekte of ongeval en behandeld worden door een onbekende arts, apotheek of specialist dan kan uw medisch dossier van groot belang zijn. Zeker wanneer het toedienen van medicatie noodzakelijk is. 

 

Voorwaarden
Om ervoor te zorgen dat zorgverleners uw medische gegevens veilig kunnen raadplegen is het Landelijk Schakelpunt (LSP) opgericht. Het opvragen van uw medisch dossier is aan voorwaarden gebonden om uw privacy en gegevens te beschermen:

 

 • Alleen huisartsen, apotheken en medisch specialisten zijn gemachtigd om medische gegevens te raadplegen op het LSP.
 • Andere zorgverleners kunnen alleen informatie opvragen als zij zijn aangesloten bij het LSP en als dit in het belang is van uw behandeling.
 • U kunt altijd nagaan wanneer en wie uw dossier heeft geraadpleegd.
 • Uw medisch dossier mag alleen gedeeld worden wanneer u daar toestemming voor heeft gegeven.

 

Uw toestemming
Uw medisch dossier bevat relevante informatie over uw medicijngebruik, mogelijke allergieën en de toestand van uw gezondheid. Dit kan de zorgverlener ervan verzekeren dat de juiste medicatie op een veilige manier kan worden toegediend. 

 

Met uw toestemming mag uw medisch dossier gedeeld worden. U kunt het toestemmingsformulier invullen via de onderstaande button. U kunt voor meer informatie en het invullen van het toestemmingsformulier ook bij uw Alphega apotheek terecht. Wij adviseren u graag. 

 

Klik hier om uw toestemming te geven.

 

CAPTCHA

 

Zijn alle velden correct ingevuld, vink het vakje ‘Ik ben geen robot’ aan en klik daarna op de groene knop om het formulier te versturen.

Heeft u een klacht?

Ondanks ons streven naar kwaliteit kan het voorkomen dat u niet of minder tevreden bent over de manier waarop u door ons bent geholpen. Neem in dat geval bij voorkeur direct contact met ons op. Er bestaat een grote kans dat we samen tot een oplossing kunnen komen.

 

Klachtenfunctionaris

Komt u er met uw apotheker niet uit? Dan kunt u uw klacht voorleggen aan een onafhankelijke klachtenfunctionaris. Met uw informatie wordt vertrouwelijk om gegaan. De klachtenfunctionaris kan bemiddelen en zoekt samen met u naar een oplossing.

 

Contactgegevens klachtenfunctionaris

06 22 92 16 49

bemiddelingapotheken@kpnmail.nl

 

Onafhankelijke geschillencommissie

Wij nemen elke klacht serieus en zoeken actief naar een passende oplossing voor u. Bent u desondanks toch niet tevreden over de afhandeling van uw klacht? U heeft al een gesprek gehad met de betrokken hulpverlener van de apotheek en tussenkomst van de leidinggevende heeft uw onvrede ook niet weg kunnen nemen? Dan kunt u overwegen uw klacht voor te leggen aan een onafhankelijke geschillencommissie.

 

Onze apotheek is aangesloten bij de KNMP-klachten en geschillenregeling. De regeling voldoet aan de eisen van de Wet kwaliteit klachten en geschillen in de zorg (Wkkgz) en bestaat uit klachtenbemiddeling en een onafhankelijke geschillencommissie.

 

Contactgegevens geschillencommissie Openbare Apotheek

Postbus 8018

5601 KA Eindhoven

088 02 29 181

 

info@skge.nl

www.skge.nl

 

Vermeld in uw schrijven duidelijk om welke vestiging het gaat.