Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan

Altijd op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Alphega apotheek en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en actuele promoties.

Inschrijven nieuwsbrief

Welkom bij

Alphega apotheek Van Keule

Actualiteiten

Herhaalservice

Alphega nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste de actuele promoties en het laatste nieuws per e-mail.

Lees meer
Zorg goed voor uzelf

Zorg goed voor uzelf

We zijn steeds meer bezig met onze gezondheid. Door bewust om te gaan met ons lichaam blijven we vitaal en houden we onze wee...

Lees meer
Goede voornemens - P1-2023

Belang van zelftesten op corona en griep

Bent u 70+ en hebt u verkoudheidsklachten? Dan doet u er goed aan om uzelf te testen op griep of covid. Uw arts kan u dan tij...

Lees meer
Farmacogenetische test campagnebeeld 2

Farmacogenetische test

Gebruikt u (chronische) medicatie op recept en heeft u last van bijwerkingen? Vraag naar onze farmacogenetische test.

Lees meer
Stoppen met roken

Stoppen met roken

Op Nieuwjaarsdag maken we goede voornemens, zoals stoppen met roken. Maar bent u er nu klaar voor?

Lees meer

Adres

Bosboomstraat 1G
3582 KE  UTRECHT
AGB code apotheek: 02010969

Telefoon

Openingstijden

 • Maandag
  • -
 • Dinsdag
  • -
 • Woensdag
  • -
 • Donderdag
  • -
 • Vrijdag
  • -
 • Zaterdag
  • -
 • Zondag
  gesloten
Inloopspreekuur: elke dinsdagochtend tussen 11 en 12 uur. Een afspraak maken kan natuurlijk altijd.

Apothekers

mevrouw drs. Inge Boelen
mevrouw drs. Lee Tjioe
mevrouw drs. Anjuli Aarts
mevrouw drs. Maxime Tjioe

Onze apotheek werkt samen met Alphega apotheek Wilhelmina

Voor het aanvragen van uw herhaalrecept, actuele medicatieoverzicht of uitleg over de bijsluiter hoeft u de deur niet meer uit. U beheert en regelt uw medicijngebruik eenvoudig en veilig met de gratis Alphega app. U heeft 24 uur per dag inzicht in uw medicatie en bestelt deze direct via uw eigen smartphone. De Alphega app is eenvoudig in het gebruik en beveiligd om uw gegevens te beschermen.

 

Download de app

De Alphega app is te downloaden in de App store en de Google Play Store. Om uw gegevens en privacy te beschermen moet u zich eenmalig registreren. De volgende keer dat u de app gebruikt kunt u inloggen met uw persoonlijke toegangscode, vingerafdruk of via Face ID.

HerhaalService voor chronische medicatie

In samenwerking met een aantal huisartsenpraktijken in Utrecht Oost kunnen wij u de HerhaalService aanbieden. Wij zorgen ervoor dat iedere 3 maanden uw chronische medicatie klaar staat voor u op basis van een jaarrecept. U vraagt één maal per jaar een consult aan bij de huisarts en uw nieuwe jaarrecept wordt naar de apotheek verzonden. Informeer bij ons naar de mogelijkheden.

 

Anticonceptiepil

Voor de anticonceptiepil heeft u alleen de eerste keer een recept nodig en bij iedere wijziging van merk. Daarna kunt u de pil zonder recept bij ons afhalen of via ons mailadres bestellen.

Voor spoedgevallen kunt u buiten onze openingstijden terecht bij:

Dienstapotheek Utrecht
Burgemeester Fockema Andreaelaan 60
3582 KT Utrecht

Tel: (030) 214 45 83
E-mail: info@dienstapotheekutrecht.nl


Klik hier voor de website

De dienstapotheek is bedoeld voor spoedrecepten uitgeschreven op dezelfde dag. Er is een beperkt assortiment aanwezig. Houdt u rekening met een mogelijk langere wachttijd vanwege een beperkte bezetting en eventuele drukte. Neem altijd verzekeringsgegevens en contant geld of een pinpas mee. Sommige medicijnen worden namelijk gedeeltelijk of helemaal niet vergoed.

Welkom in onze apotheek
U kunt bij ons terecht voor al uw geneesmiddelen, hulpmiddelen (diabetesmateriaal, incontinentiemateriaal etc.) en zelfzorgartikelen en natuurlijk ook voor een goed advies. Wij staan voor u klaar op twee locaties: de Bosboomstraat en bij de Wilhelmina apotheek op de Nachtegaalstraat. Wij hopen dat u zich welkom voelt in onze apotheken. Wij zullen ons inspannen om u goed mogelijk te adviseren en begeleiden met betrekking tot uw geneesmiddelen en uw gezondheid.

Alphega apotheek van Keule is een stadsapotheek aan de Bosboomstraat 1G. U vindt ons in het Gezondheidshuis naast het Diakonessenhuis. Het apotheekteam is open en vriendelijk en graag bereid informatie over medicijnen te verstrekken en ook advies te geven op het gebied van gezondheid. Onze apotheek is zes dagen per week open en wij hebben een gratis bezorgdienst.

De apotheek werkt volgens de hoogste kwaliteitsnorm voor openbare apotheken en maakt deel uit van een samenwerkingsverband met Alphega apotheek Wilhelmina.

Recepten
In de apotheek kan uw recept doorgaans direct afgehandeld worden en kunt u uw medicijnen meteen meenemen. Als u in het bezit bent van een herhaalrecept kunt u uw herhaalmedicatie telefonisch bestellen of via ons mailadres onder vermelding van “recept”. Uw medicijnen liggen dan klaar als u met het recept bij ons komt. Van een aantal huisartsenpraktijken kunnen wij de recepten per fax of computer ontvangen. De medicijnen liggen dan de volgende dag voor u klaar in de apotheek. In dringende situaties nog dezelfde dag. Voor het aanvragen van de recepten kunt u bij uw eigen huisarts naar de mogelijkheden informeren. Voorlichting en advies hulpmiddelen en geneesmiddelen.

U kunt bij ons terecht voor informatie en advies over geneesmiddelen, zelfzorgmiddelen of hulpmiddelen. In onze beide vestigingen zijn gespecialiseerde apothekersassistentes aanwezig op het gebied van diabetes zorg (informatie en instructie van bloed-glucosemeters) en van incontinentie-materialen. Ook voor astma- en COPD-geneesmiddelen hebben wij gespecialiseerde apothekersassistentes.

Maar ook over vraagstukken met betrekking tot een goede gezondheid en leefstijl kunt u ons advies vragen. 

Medicatiedossier en medicatiebegeleiding
Uw medicatiegegevens worden in de computer opgeslagen. Dit stelt ons in staat om uw medicatie te controleren op mogelijke problemen. Het is dus belangrijk dat u steeds in onze apotheek uw medicijnen haalt of aan ons doorgeeft welke medicijnen u elders heeft gehaald. Op deze wijze kunnen wij ook uw medicijngebruik controleren op allergieën of bijkomende aandoeningen, mits bij ons bekend. Vooral tijdens de zwangerschap of kinderwens is extra controle van belang. Wij vernemen dan ook graag van u of dit voor u van toepassing is.

De computersystemen van onze apotheken zijn gekoppeld, waardoor gegevens uit beide apotheken beschikbaar zijn. Zonder bericht uwerzijds gaan wij ervan uit dat u hiermee instemt. Sinds enige tijd valt de apotheker onder de WGBO, de Wet Geneeskundige Behandel Overeenkomst. Meer informatie vindt u in op onze website.

Het is mogelijk u een overzicht te verstrekken van uw medicatie. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn bij een ziekenhuisopname, of voor een bezoek aan uw specialist. In verband met uw privacy geven wij een dergelijk overzicht alleen aan u persoonlijk of met uw schriftelijke toestemming aan een derde. Indien u het niet eens bent met het aanleggen van een medicatiedossier, verzoeken wij u dit aan ons kenbaar te maken.

Zelfzorg
Niet voor alle middelen is een recept nodig. Voor kleine ongemakken is ons team opgeleid u deskundig te adviseren. Wij zullen u ook aangeven als het raadzaam is een arts te bezoeken. Op onze website vindt u de meest belangrijke zelfzorgfolders.

Privacy
Van cliënten houden wij relevante gegevens bij. Persoonsgegevens als naam, adres, geboortedatum, telefoonnummer en verzekeringsgegevens, maar ook medische gegevens als ziektebeeld, allergieën en geneesmiddelengebruik. Alle informatie wordt door ons strikt vertrouwelijk behandeld. De medewerkers in de apotheek hebben een wettelijk vastgelegde geheimhoudingsplicht. Alleen op uw nadrukkelijke verzoek of indien dit voor uw behandeling noodzakelijk is, worden gegevens aan anderen verstrekt (bijvoorbeeld ziekenhuis of specialist). 

Betalingsmogelijkheden
Receptgeneesmiddelen die voor vergoeding in aanmerking komen, kunnen door ons rechtstreeks bij de verzekering gedeclareerd worden. U hoeft hiervoor in de apotheek dus niet te betalen. Wel hebben wij van u recente verzekeringsgegevens nodig. In de andere gevallen kunt bij ons contant, met pin of chip betalen. Onze leverings- en betalingsvoorwaarden vindt u opvragen in de apotheek.

Klachten
Wij willen u graag optimale zorg en kwaliteit leveren. Mocht u toch niet tevreden zijn, dan vernemen wij dit graag van u, zodat wij onze zorg aan u kunnen blijven verbeteren. Meer informatie vindt u op onze website. Als u zich onvoldoende geholpen voelt, dan kunt u met uw klacht ook terecht bij de Klachtencommissie Openbare Apotheken, Postbus 1136, 1400 BC Bussum, tel. 035 6975261.

Openingstijden en dienstwaarneming
Apotheek van Keule is geopend van maandag t/m vrijdag van 8.00 uur tot 17:30 uur en op zaterdag van 10.00 uur tot 15.00 uur. Buiten onze openingstijden kunt u voor spoedeisende gevallen terecht bij Dienstapotheek Utrecht, Burgemeester Fockema Andrealaan, telefoon 030 2144583.

De Dienstapotheek is gelegen naast de Huisartsenpost Stad Utrecht. Er is slechts een beperkt assortiment handverkoopartikelen aanwezig.

Gegevensuitwisseling
Onze apotheek is aangesloten op het Landelijk Schakel Punt. Dit betekent dat in voorkomende gevallen uw gegevens kunnen worden opgevraagd door zorgverleners in een bepaalde regio waar u (tijdelijk) onder behandeling bent, zoals een dienstapotheek of polikliniek. Uw toestemming hiervoor is altijd nodig!

Zelfzorg
Niet voor alle middelen is een recept nodig. Voor kleine ongemakken is ons team opgeleid u deskundig te adviseren. Wij zullen u ook aangeven als het raadzaam is een arts te bezoeken. Op onze website vindt u de meest belangrijke zelfzorgfolders.

Medicijnconsult
Te allen tijde bieden wij u de mogelijkheid uw vragen te stellen in een meer private omgeving. U kunt aan de balie om een gesprek onder vier ogen vragen met een van de apothekers of apothekersassistentes. Desgewenst kunt u hiervoor ook een afspraak maken, telefonisch of via de website. Wij hebben hiervoor geen vaste tijden gereserveerd.

Oude medicijnen
Uw oude medicijnen kunt u bij ons inleveren in een doorzichtige plastic zak. Wij verzoeken u echter wel in verband met uw privacy om de verpakking en etiketten te verwijderen. Spuiten en naalden mogen alleen in een speciale container aangeboden te worden. Deze kunt u bij ons verkrijgen. Indien u medicatie terugbrengt in verband met overgevoeligheden, dan is het raadzaam dit aan ons door te geven, zodat uw dossier bijgewerkt kan worden.

Bezorgservice
Als u niet in staat bent om zelf de apotheek te bezoeken, dan bieden wij u de mogelijkheid de medicijnen kosteloos thuis te laten bezorgen. Ook kunt u bij ons informeren naar de mogelijkheid om uw medicijnen via een medicijnkluisje te ontvangen.

Contactpersoon
Indien u het prettig vindt om een vast aanspreekpunt in de apotheek te hebben, dan kunnen wij dat voor u organiseren. U heeft dan een vertrouwd gezicht in de apotheek, iemand die van al uw wensen en bijzondere zaken op de hoogte is.

 • Actueel medicatieoverzicht

  Alphega apotheek biedt u de mogelijkheid om uw medicatieoverzicht via uw eigen persoonlijke pagina te bekijken en eventueel uit te printen.

 • Alphega chat

  Vragen voor onze apotheek? Dat kan ook via chat.

 • Adviesgesprek astma & COPD

  Heeft u astma of COPD dan is goede zorg en advies over medicijnen belangrijk. Bij Alphega apotheek kunt u terecht voor een adviesgesprek.

 • Diabeteszorg

  Diabetes is een stofwisselingsziekte die het lichaam belemmert om suiker (glucose) uit voeding te verwerken.

 • Farmacogenetische test

  Uw DNA, uw medicijnen

 • Gezondheids-APK

  We zijn steeds meer bezig met onze gezondheid, maar wat is het effect van onze leefstijl?

 • Herhaalservice

  Gebruikt u dagelijks medicijnen? Vraag dan naar onze herhaalservice.

 • Huidverzorging

  Verschillende apotheken organiseren beauty dagen. Je kunt dan uitgebreid kennis maken met de producten die verkrijgbaar zijn in de apotheek.

 • Incontinentiezorg

  Urine-incontinent zijn betekent dat u uw urine (plas) niet goed op kan houden. Als u hiermee te maken hebt, wilt u het beste advies en de beste producten.

 • Medirol®

  Medirol® is een service van Alphega apotheek. Het bestaat uit meerdere producten om het innemen van je medicijnen makkelijker en veiliger te maken. Medirol® bestaat uit een rol met medicijnzakjes en een persoonlijke informatiemap.

 • Ramadan en medicijngebruik

  U wilt zich in deze heilige maand aan de religieuze plicht houden en met uw familie meedoen aan het vasten. Het innemen van geneesmiddelen wordt gezien als verbreking van het vasten.

 • Stoppen met roken

  Hart- en vaatziekten, longaandoeningen, onvruchtbaarheid en kanker: Steeds vaker worden we geconfronteerd met de gevaren van roken, veroorzaakt door de teerproducten die ontstaan bij het verbranden van tabak.

 • Alphega app

  Inzicht in uw medicijnen via uw mobiel

Wilt u zich inschrijven bij onze apotheek? Vul dan het onderstaande formulier volledig in.


Waarom moet ik mij inschrijven?

U kunt voorgeschreven medicijnen / recepten van de (huis) arts niet zomaar ophalen bij de apotheek. U moet hiervoor ingeschreven zijn. Een belangrijke taak van de apotheek is het vastleggen en bewaken van uw medicijngebruik. We moeten er namelijk zeker van zijn dat u het (voorgeschreven) medicijn zonder problemen kunt gebruiken. Met de gegevens van uw inschrijfformulier leggen wij een dossier voor u aan waarin deze informatie nauwkeurig wordt bijgehouden. Het dossier met uw medicatiegegevens is door u altijd op te vragen bij de apotheek.


Aanduiding van verplicht veld
Geslacht
Ik geef de apotheek toestemming:
Mijn dossierbeheerder te worden en mij te laten uit schrijven bij mijn huidige apotheek.
Voor het delen van mijn medicatiedossier met apotheken waarmee wij samenwerken voor bijzondere zorg rond geneesmiddelen.
Om andere zorgverleners toegang te geven tot mijn medicatiedossier (via het Landelijk SchakelPunt) mits hieraan een zorgvraag ten grondslag ligt.
Om gegevens van het laboratorium op te vragen en in te zien, die nodig zijn om juist en veilig gebruik van medicatie te garanderen (bijv nierfunctie).
Voor het opvragen van mijn medicatiedossier bij mijn huidige apotheek.
CAPTCHA

 

Zijn alle velden correct ingevuld, vink het vakje ‘Ik ben geen robot’ aan en klik daarna op de groene knop om het formulier te versturen.

Uw medische gegevens delen

Uw huisarts en apotheek hebben toegang tot uw medisch dossier. Om uw privacy en de veiligheid van uw gegevens te waarborgen mogen zij deze niet zonder uw toestemming delen met andere zorgverleners. Mocht u getroffen worden door een ziekte of ongeval en behandeld worden door een onbekende arts, apotheek of specialist dan kan uw medisch dossier van groot belang zijn. Zeker wanneer het toedienen van medicatie noodzakelijk is. 

 

Voorwaarden
Om ervoor te zorgen dat zorgverleners uw medische gegevens veilig kunnen raadplegen is het Landelijk Schakelpunt (LSP) opgericht. Het opvragen van uw medisch dossier is aan voorwaarden gebonden om uw privacy en gegevens te beschermen:

 

 • Alleen huisartsen, apotheken en medisch specialisten zijn gemachtigd om medische gegevens te raadplegen op het LSP.
 • Andere zorgverleners kunnen alleen informatie opvragen als zij zijn aangesloten bij het LSP en als dit in het belang is van uw behandeling.
 • U kunt altijd nagaan wanneer en wie uw dossier heeft geraadpleegd.
 • Uw medisch dossier mag alleen gedeeld worden wanneer u daar toestemming voor heeft gegeven.

 

Uw toestemming
Uw medisch dossier bevat relevante informatie over uw medicijngebruik, mogelijke allergieën en de toestand van uw gezondheid. Dit kan de zorgverlener ervan verzekeren dat de juiste medicatie op een veilige manier kan worden toegediend. 

 

Met uw toestemming mag uw medisch dossier gedeeld worden. U kunt het toestemmingsformulier invullen via de onderstaande button. U kunt voor meer informatie en het invullen van het toestemmingsformulier ook bij uw Alphega apotheek terecht. Wij adviseren u graag. 

 

Klik hier om uw toestemming te geven.

 

CAPTCHA

 

Zijn alle velden correct ingevuld, vink het vakje ‘Ik ben geen robot’ aan en klik daarna op de groene knop om het formulier te versturen.