Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan

Altijd op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Alphega apotheek en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en actuele promoties.

Inschrijven nieuwsbrief

Welkom bij

Alphega Ommer Apotheek

Actualiteiten

Herhaalservice

Alphega nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste de actuele promoties en het laatste nieuws per e-mail.

Lees meer
Geniet van de zomer

Geniet van de zomer

Het is lekker weer, de dagen worden langer en de vakanties zijn gepland: We gaan erop uit! Maar vergeet in het enthousiasme n...

Lees meer
Houd uw huid gezond P4-2024

Houd uw huid gezond

Ruim 1,5 vierkante meter groot en bijna 3 kilo zwaar: onze huid. Het grootste en het enige orgaan van ons lichaam dat in dire...

Lees meer
Goede voornemens - P1-2023

Belang van zelftesten op corona en griep

Bent u 70+ en hebt u verkoudheidsklachten? Dan doet u er goed aan om uzelf te testen op griep of covid. Uw arts kan u dan tij...

Lees meer
Farmacogenetische test campagnebeeld 2

Farmacogenetische test

Gebruikt u (chronische) medicatie op recept en heeft u last van bijwerkingen? Vraag naar onze farmacogenetische test.

Lees meer
Stoppen met roken

Stoppen met roken

Op Nieuwjaarsdag maken we goede voornemens, zoals stoppen met roken. Maar bent u er nu klaar voor?

Lees meer

Adres

openingstijd op zaterdag geldt alleen voor locatie Markt. Adressen vestigingen: Carrouselplein 10 en Markt 33-34
7731 EG  OMMEN
AGB code apotheek: 02008228

Telefoon

Fax

recepten -> mailen svp

Openingstijden

 • Maandag
  • -
 • Dinsdag
  • -
 • Woensdag
  • -
 • Donderdag
  • -
 • Vrijdag
  • -
 • Zaterdag
  • -
 • Zondag
  gesloten

Apothekers

Dhr. F.J. Bruggeman (BIG-register: 19043545217)
Mw T.A. Bruggeman-Zeegers (BIG-register: 99035892717)
Dhr. J.J. Schipper (BIG-register: 49913596717)
Mw E.A.W. Jansen-Groot Koerkamp (BIG-register 99920259017) tevens FG (functionaris gegevensbescherming) e-mail: EJansen@ommerapotheek.nl
Mw J.G. Veneberg (BIG-register 69921696717)
KVK nummer: 08200115
Zorgmailadres: fj.bruggeman@zorgmail.nl

Onze apotheek werkt samen met Alphega Apotheek De Fenix

Voor het aanvragen van uw herhaalrecept, actuele medicatieoverzicht of uitleg over de bijsluiter hoeft u de deur niet meer uit. U beheert en regelt uw medicijngebruik eenvoudig en veilig met de gratis Alphega app. U heeft 24 uur per dag inzicht in uw medicatie en bestelt deze direct via uw eigen smartphone. De Alphega app is eenvoudig in het gebruik en beveiligd om uw gegevens te beschermen.

 

Download de app

De Alphega app is te downloaden in de App store en de Google Play Store. Om uw gegevens en privacy te beschermen moet u zich eenmalig registreren. De volgende keer dat u de app gebruikt kunt u inloggen met uw persoonlijke toegangscode, vingerafdruk of via Face ID.

herhaalrecepten

Moet u bepaalde medicijnen gedurende langere tijd gebruiken dan kan onze herhaalservice gemakkelijk voor u zijn.

De Ommer Apotheek zorgt er dan voor dat u niet zonder uw medicatie komt te zitten en u ontvangt voordat uw medicatie op is een mailbericht dat uw medicatie weer voor u klaar staat. De apotheek verzorgt dan de aanvraag van de recepten bij uw huisarts. Informeert u bij ons naar de voordelen die deze herhaalservice u kan bieden.      

Binnen de openingstijden van de apotheken in Ommen geldt voor recepten van de Ommer huisartsen dat deze electronisch worden verstuurd naar de apotheek. De vele toeristen in Ommen maken deels ook gebruik van recepten via de beveiligde mail en soms nog via de fax van hun eigen (huis)arts. Voor deze recepten geldt dat zodra u zich in één van beide vestigingen van de Ommer Apotheek meldt, de assistente het recept in samenspraak met u klaarmaakt. 

Buiten de openingstijden en op zon- en feestdagen kunt u voor spoedeisende vragen of medicatie terecht bij de dienstapotheek: Regio Apotheek Vechtdal PKA-DAP BV, in het Saxenburgh Medisch Centrum. Altijd te bereiken via de spoedingang, bij de huisartsenpost, Jan Weitkamplaan 4A, T 0523-276710.

Op zaterdag en zondag tussen 8:00 en 21:00 uur kunt u de dienstapotheek; Regio Apotheek Vechtdal ook bereiken via de hoofdingang van het Saxenburgh Medisch Centrum, volg route 31.

Adres dienstapotheek

Jan Weitkamplaan 4A        
7772 SE Hardenberg

Tel: 0523 27 67 10
Fax: 0523 27 67 11

E-mail: info@uwdienstapotheek.nl

De routebeschrijving vindt u bij de "Contact" pagina.

Openingstijden dienstapotheek

Maandag tot en met Vrijdag: 18.00 tot 08.00 uur

In het weekend van vrijdagavond 18.00 uur tot aan maandag morgen 8.00 uur.

Ook op feestdagen is de dienstapotheek de aangewezen plek voor uw spoedmedicatie.

Ommer Apotheek locatie Markt 33-34
Ommer Apotheek locatie Carrouselplein 10
Dienstapotheek RAV PKA-DAP bv

Spoedrecepten

LET OP BIJ DE OPENINGSTIJDEN: op zaterdagen is de apotheek alleen geopend op locatie Markt 33-34 en op zon-en feestdagen alleen op locatie Carrouselplein 10. Buiten de openingsuren maken we gebruik van de Regio Apotheek Vechtdal PKA-DAP bv in het ziekenhuis in Hardenberg, naast de huisartsenpost. website: www.uwdienstapotheek.nl tel: 0523-276710
 

Inloopspreekuur

Elke dinsdag tussen 11.00 en 12.00 kunt u met vragen terecht op het inloopspreekuur. In een persoonlijk adviesgesprek vertellen wij u graag meer over uw genees- en/of hulpmiddelen.

Uiteraard kunt u ook op andere dagen met uw vragen bij ons terecht. Daarvoor kunt u het best een telefonische afspraak maken om er zeker van te zijn dat er voldoende tijd voor u wordt gereserveerd.

Privacyverklaring

Onderaan deze website kan u een link vinden naar onze privacyverklaring. In aanvulling hierop worden anonieme gegevens gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek.

Wetenschappelijk onderzoek


De informatie die we over u bewaren, wordt anoniem gebruikt voor statistieken rond ziekte en gezondheid. Een voorbeeld hiervan zijn de cijfers over het aantal mensen met bepaalde medicijnen.
Ook kunnen uw gegevens onder strikte voorwaarden gebruikt worden voor wetenschappelijk onderzoek naar farmaceutische behandelingen. Voordat uw gegevens gebruikt mogen worden, moet alle informatie die ervoor kan zorgen dat u herkenbaar bent, worden verwijderd. Denk bijvoorbeeld aan uw naam en adres. Als het voor het onderzoek toch nodig is dat bekend wordt wie u bent, dan zal uw apotheker hiervoor altijd eerst nadrukkelijk om uw toestemming vragen. Hebt u vragen of wilt u niet dat uw gegevens gebruikt worden voor wetenschappelijk onderzoek, neem dan contact op met uw apotheker.

 

Afhaaltijden

U kunt met uw recept de gehele dag bij ons terecht. De Ommer Apotheek ontvangt recepten van de Ommer huisartsen digitaal. Na uw huisartsbezoek kunt u gelijk bij ons terecht als de arts u medicijnen heeft voorgeschreven.

Bezorgen

 

Wanneer dat nodig is bezorgen wij uw geneesmiddelen en/of medische hulpmiddelen gratis bij u thuis. Neem voor meer informatie over deze bezorgservice telefonisch contact met ons op.

Bezorgtijden: maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur.

 

Medicatiecheck

 

Wist u dat er in Nederland elk jaar 16.000 mensen in het ziekenhuis belanden doordat zij hun medicijnen verkeerd innemen? Wij vinden dat er 16.000 teveel!
Daarom is de medicatiecheck ontwikkeld. Bent u 65 jaar of ouder en gebruikt u minstens 5 geneesmiddelen (waaronder bloedverdunners of middelen tegen diabetes), dan kunt u in aanmerking komen voor een medicatiecheck.

De apotheker neemt samen met u in een intakegesprek de medicijnen door en legt vervolgens de bevindingen voor aan u en uw huisarts. Eventuele wijzigingen in uw medicatie krijgt u na dit overleg met uw huisarts teruggekoppeld.

U kunt telefonisch (0529-451519) een afspraak maken voor een medicatiecheck door uw apotheker. Neemt u bij dit gesprek alle medicijnen mee, die door u in gebruik zijn, inclusief de geneesmiddelen die u zonder recept heeft aangeschaft.

 

Verpakken van medicatie in een rol

 

In de Ommer Apotheek is tevens het verpakkingsbedrijf Savepak cv gevestigd. Dit is een gezamenlijk regionaal initiatief van de apothekers aangesloten bij de Coöperatie Salland Vechtstreek apotheken. Dit bedrijf verpakt geneesmiddelen voor mensen die niet meer zelfstandig hun geneesmiddelen kunnen uitzetten in een medicijndoos. Per innametijdstip krijgt u de medicijnen in een zakje verpakt. Alle zakjes die u nodig heeft voor twee weken zitten op 1 rol. De datum en het tijdstip van gebruik staan op het zakje. Als u gebruik wilt maken van deze service kijkt de apotheek samen met uw huisarts of u hiervoor in aanmerking komt. U ontvangt vervolgens instructies van de apotheek over dit systeem en de apotheek regelt de recepten voor u en neemt jaarlijks met uw de huisarts uw geneesmiddelen door. De bezorgservice van de Ommer Apotheek bezorgt de rol tweewekelijks bij u thuis. 

 • Actueel medicatieoverzicht

  Alphega apotheek biedt u de mogelijkheid om uw medicatieoverzicht via uw eigen persoonlijke pagina te bekijken en eventueel uit te printen.

 • Alphega chat

  Vragen voor onze apotheek? Dat kan ook via chat.

 • Adviesgesprek astma & COPD

  Heeft u astma of COPD dan is goede zorg en advies over medicijnen belangrijk. Bij Alphega apotheek kunt u terecht voor een adviesgesprek.

 • Diabeteszorg

  Diabetes is een stofwisselingsziekte die het lichaam belemmert om suiker (glucose) uit voeding te verwerken.

 • Farmacogenetische test

  Uw DNA, uw medicijnen

 • Gezondheids-APK

  We zijn steeds meer bezig met onze gezondheid, maar wat is het effect van onze leefstijl?

 • Herhaalservice

  Gebruikt u dagelijks medicijnen? Vraag dan naar onze herhaalservice.

 • Medicijnkluis

  Uw medicijnen ophalen wanneer u wilt, 24 uur per dag, 7 dagen per week.

 • Huidverzorging

  Verschillende apotheken organiseren beauty dagen. Je kunt dan uitgebreid kennis maken met de producten die verkrijgbaar zijn in de apotheek.

 • Incontinentiezorg

  Urine-incontinent zijn betekent dat u uw urine (plas) niet goed op kan houden. Als u hiermee te maken hebt, wilt u het beste advies en de beste producten.

 • Medirol®

  Medirol® is een service van Alphega apotheek. Het bestaat uit meerdere producten om het innemen van je medicijnen makkelijker en veiliger te maken. Medirol® bestaat uit een rol met medicijnzakjes en een persoonlijke informatiemap.

 • Ramadan en medicijngebruik

  U wilt zich in deze heilige maand aan de religieuze plicht houden en met uw familie meedoen aan het vasten. Het innemen van geneesmiddelen wordt gezien als verbreking van het vasten.

 • Stoppen met roken

  Hart- en vaatziekten, longaandoeningen, onvruchtbaarheid en kanker: Steeds vaker worden we geconfronteerd met de gevaren van roken, veroorzaakt door de teerproducten die ontstaan bij het verbranden van tabak.

 • Reizigersadvies

  Ook voor een persoonlijk reizigersadvies gaat u naar uw Alphega apotheek.

 • Spreekkamer

  Voor vragen en gesprekken die meer privacy vereisen, beschikken wij over een aparte spreekkamer.

 • Kijksluiter

  De belangrijkste informatie uit de bijsluiter van uw medicijn kort en duidelijk uitgelegd in een video

 • Bezorgservice

  Bent u aan huis gebonden en daardoor niet in staat om de apotheek te bezoeken, informeer dan naar onze bezorgservice.

 • Alphega app

  Inzicht in uw medicijnen via uw mobiel

Wilt u zich inschrijven bij onze apotheek? Vul dan het onderstaande formulier volledig in.


Waarom moet ik mij inschrijven?

U kunt voorgeschreven medicijnen / recepten van de (huis) arts niet zomaar ophalen bij de apotheek. U moet hiervoor ingeschreven zijn. Een belangrijke taak van de apotheek is het vastleggen en bewaken van uw medicijngebruik. We moeten er namelijk zeker van zijn dat u het (voorgeschreven) medicijn zonder problemen kunt gebruiken. Met de gegevens van uw inschrijfformulier leggen wij een dossier voor u aan waarin deze informatie nauwkeurig wordt bijgehouden. Het dossier met uw medicatiegegevens is door u altijd op te vragen bij de apotheek.


Aanduiding van verplicht veld
Geslacht
Ik geef de apotheek toestemming:
Mijn dossierbeheerder te worden en mij te laten uit schrijven bij mijn huidige apotheek.
Voor het delen van mijn medicatiedossier met apotheken waarmee wij samenwerken voor bijzondere zorg rond geneesmiddelen.
Om andere zorgverleners toegang te geven tot mijn medicatiedossier (via het Landelijk SchakelPunt) mits hieraan een zorgvraag ten grondslag ligt.
Om gegevens van het laboratorium op te vragen en in te zien, die nodig zijn om juist en veilig gebruik van medicatie te garanderen (bijv nierfunctie).
Voor het opvragen van mijn medicatiedossier bij mijn huidige apotheek.
CAPTCHA

 

Zijn alle velden correct ingevuld, vink het vakje ‘Ik ben geen robot’ aan en klik daarna op de groene knop om het formulier te versturen.

Uw medische gegevens delen

Uw huisarts en apotheek hebben toegang tot uw medisch dossier. Om uw privacy en de veiligheid van uw gegevens te waarborgen mogen zij deze niet zonder uw toestemming delen met andere zorgverleners. Mocht u getroffen worden door een ziekte of ongeval en behandeld worden door een onbekende arts, apotheek of specialist dan kan uw medisch dossier van groot belang zijn. Zeker wanneer het toedienen van medicatie noodzakelijk is. 

 

Voorwaarden
Om ervoor te zorgen dat zorgverleners uw medische gegevens veilig kunnen raadplegen is het Landelijk Schakelpunt (LSP) opgericht. Het opvragen van uw medisch dossier is aan voorwaarden gebonden om uw privacy en gegevens te beschermen:

 

 • Alleen huisartsen, apotheken en medisch specialisten zijn gemachtigd om medische gegevens te raadplegen op het LSP.
 • Andere zorgverleners kunnen alleen informatie opvragen als zij zijn aangesloten bij het LSP en als dit in het belang is van uw behandeling.
 • U kunt altijd nagaan wanneer en wie uw dossier heeft geraadpleegd.
 • Uw medisch dossier mag alleen gedeeld worden wanneer u daar toestemming voor heeft gegeven.

 

Uw toestemming
Uw medisch dossier bevat relevante informatie over uw medicijngebruik, mogelijke allergieën en de toestand van uw gezondheid. Dit kan de zorgverlener ervan verzekeren dat de juiste medicatie op een veilige manier kan worden toegediend. 

 

Met uw toestemming mag uw medisch dossier gedeeld worden. U kunt het toestemmingsformulier invullen via de onderstaande button. U kunt voor meer informatie en het invullen van het toestemmingsformulier ook bij uw Alphega apotheek terecht. Wij adviseren u graag. 

 

Klik hier om uw toestemming te geven.

 

CAPTCHA

 

Zijn alle velden correct ingevuld, vink het vakje ‘Ik ben geen robot’ aan en klik daarna op de groene knop om het formulier te versturen.

Heeft u een klacht?

Ondanks ons streven naar kwaliteit kan het voorkomen dat u niet of minder tevreden bent over de manier waarop u door ons bent geholpen. Neem in dat geval bij voorkeur direct contact met ons op. Er bestaat een grote kans dat we samen tot een oplossing kunnen komen.

 

Klachtenfunctionaris

Komt u er met uw apotheker niet uit? Dan kunt u uw klacht voorleggen aan een onafhankelijke klachtenfunctionaris. Met uw informatie wordt vertrouwelijk om gegaan. De klachtenfunctionaris kan bemiddelen en zoekt samen met u naar een oplossing.

 

Contactgegevens klachtenfunctionaris

06 22 92 16 49

bemiddelingapotheken@kpnmail.nl

 

Onafhankelijke geschillencommissie

Wij nemen elke klacht serieus en zoeken actief naar een passende oplossing voor u. Bent u desondanks toch niet tevreden over de afhandeling van uw klacht? U heeft al een gesprek gehad met de betrokken hulpverlener van de apotheek en tussenkomst van de leidinggevende heeft uw onvrede ook niet weg kunnen nemen? Dan kunt u overwegen uw klacht voor te leggen aan een onafhankelijke geschillencommissie.

 

Onze apotheek is aangesloten bij de KNMP-klachten en geschillenregeling. De regeling voldoet aan de eisen van de Wet kwaliteit klachten en geschillen in de zorg (Wkkgz) en bestaat uit klachtenbemiddeling en een onafhankelijke geschillencommissie.

 

Contactgegevens geschillencommissie Openbare Apotheek

Postbus 8018

5601 KA Eindhoven

088 02 29 181

 

info@skge.nl

www.skge.nl

 

Vermeld in uw schrijven duidelijk om welke vestiging het gaat.