Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan

Altijd op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Alphega apotheek en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en actuele promoties.

Inschrijven nieuwsbrief

Polyfarmacieconsult samen met u en uw huisarts

Voor wie is het geschikt? De medicijnbeoordeling is geschikt voor mensen die meerdere medicijnen tegelijk gebruiken. Bij het combineren van medicijnen heeft u namelijk een grotere kans op bijwerkingen. Ook kunnen verschillende medicijnen soms niet goed op elkaar reageren.

Wanneer kan ik langskomen? U kunt zelf een medicijnbeoordeling aanvragen bij uw apotheker. 

Waaruit bestaat een medicijnbeoordeling? De medicijnbeoordeling begint met een persoonlijk gesprek in uw apotheek. Samen nemen wij uw medicijnen, innamemomenten en leef- en eetgewoonten door. Dit doen wij om er zeker van te zijn dat uw medicijngebruik nog steeds aansluit bij uw situatie. Bepaalde levensmiddelen kunnen de werking van uw medicijnen namelijk beïnvloeden. Bijvoorbeeld melk en alcohol kunnen een ongewenste wisselwerking hebben met medicijnen.

Zijn er verbeteringen voor u? Dan passen wij in overleg met uw huisarts uw medicijngebruik aan. Het kan bijvoorbeeld beter zijn om te veranderen van medicijn, de combinatie van medicijnen aan te passen, ze anders te gebruiken of zelfs te stoppen. Stoppen of afbouwen doet u niet zomaar.