Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan

Altijd op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Alphega apotheek en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en actuele promoties.

Inschrijven nieuwsbrief
Terug naar het overzicht

Schimmelinfecties van de huid

Schimmelinfecties kunnen overal op de huid voorkomen. Vaak zie je schimmelinfecties aan de voeten en bijvoorbeeld rondom de vagina.

Wanneer er een schimmelinfectie op de huid aanwezig is, ziet u rode plekken met schilferende randen die kunnen jeuken en branden. Ook kunnen er op de huid puistjes en blaasjes ontstaan. Wanneer de schimmelinfectie kringvormig groeit, spreken we vaak van ringworm.

 

Schimmelinfecties van de huid

Er zijn verschillende oorzaken voor schimmels die op de huid ontstaan. Schimmels hebben meer kans om te groeien op een vochtige en warme huid. Het dragen van strakke en schurende kleding kan het groeien van een schimmel bevorderen. Vaak douchen of wassen met zeep geeft schimmels op de huid ook alle kans om te groeien.

Wanneer er veel klachten ontstaan door de aanwezige schimmelinfectie is het raadzaam een arts te raadplegen.

Eenvoudige maatregelen die u zelf kunt nemen, zijn:

 

  • Niet te vaak wassen en het liefst zonder zeep.
  • De huid goed afspoelen na gebruik van zeep.
  • De huid goed afdrogen.
  • Goed ventilerende, niet knellende kleding en schoenen dragen.
  • Badslippers gebruiken in gemeenschappelijke doucheruimten en sauna’s.

Er zijn verschillende geneesmiddelen die helpen tegen schimmelinfecties. Sommige crèmes zijn zonder recept verkrijgbaar in de apotheek.

Alle informatie over eczeem leest u in de folder Eczeem, jeuk en schimmelinfecties. 

 

 

Wilt u meer weten over dit onderwerp, uw gezondheid of de geneesmiddelen die u gebruikt? Kom dan gerust eens langs bij Alphega apotheek. Wij zijn u graag van dienst.

 

Ook voor geneesmiddelen die u zonder recept koopt, raden we aan te laten controleren of ze samengaan met eventuele andere geneesmiddelen die u al gebruikt. Geef het gebruik van deze zelfzorgmiddelen dan ook altijd door aan uw apotheek.