Alphega apotheek helpt bij stoppen met roken

Extra ondersteuning, nu goede voornemens weer bijna vergeten zijn Een nieuw jaar, een gezonde start met goede voornemens! Die vaak na een aantal weken weer naar de achtergrond...

Alphega apotheek Zorgmakelaar en Menzis investeren in therapietrouw

De Alphega apotheek Zorgmakelaar is op maandag 7 september, als eerste onderhandelaar in de markt, tot overeenstemming gekomen met Menzis over de farmaceutische zorg. Belangrijk thema in de...

Alphega apotheek Zorgmakelaar en VGZ primeur met eerste overeenkomst tussen apothekers en zorgverzekeraar

Verzekerden van VGZ kunnen ook in 2016 en 2017 blijven rekenen op uitstekende en toegankelijke farmaceutische zorg dankzij de overeenstemming die de Alphega apotheek Zorgmakelaar en VGZ op 28 augustus...

Onderzoek Consumentenbond naar ‘eerste-uitgiftegesprek’ in apotheek

Onderzoek Consumentenbond naar ‘eerste-uitgiftegesprek’ in apotheek De Consumentenbond heeft onlangs een onderzoek ingesteld naar het ‘eerste-uitgiftegesprek’ en...

Maar liefst 3 Alphega apotheken in top 12 hoogste klanttevredenheid

Consument spreekt zich uit over service over apotheken op reviewplatform Opiness Amsterdam  17 juni 2015 – Twaalf apotheken ontvingen deze week een consumentenprijs in de vorm van...
Er zijn geen resultaten.

Gezond gewicht

Heb je last van overgewicht of denk je dat je te licht bent?  Alphega apotheek kan je ondersteuning geven bij het bereiken en behouden van een  gezond gewicht.

 

Wat kan jouw Alphega apotheek voor je doen

Overgewicht

Twee derde van de Nederlanders zou wel een aantal kilo's willen afvallen. In 2012 heeft 48,3% van de Nederlanders van 19 jaar en ouder overgewicht (BMI>25). Bron: Nationaal Kompas Volksgezondheid.  

 

Alphega apotheek

Jouw Alphega apotheek kan je adviseren over het bereiken en behouden van een  gezond gewicht, je ontvangt tips om op een verantwoorde manier gewicht te verliezen.  Jouw Alphega apotheek beschikt over verschillende producten die je kunnen ondersteunen om een paar kilo’s kwijt te raken.

 

Ondergewicht

Naast overgewicht kun je ook last hebben van ondergewicht. Hierbij speelt ondervoeding een rol. Een groot probleem binnen de Nederlandse gezondheidszorg is ondervoeding bij ziekte. Uit landelijke prevalentiecijfers blijkt dat in het ziekenhuis 25-40%, in het verpleeghuis 20-25% en in de thuiszorg 15-25% van de patiënten ondervoed is. Ondervoeding leidt aantoonbaar tot langzamer herstel en complicaties bij ziekte en operaties.

In het algemeen wordt er gesproken over ondervoeding wanneer er sprake is van onbedoeld gewichtsverlies van meer dan 10% in de laatste 6 maanden of meer dan 5% in de laatste maand. Verder is er ook sprake van ondervoeding bij een Body Mass Index (BMI) van kleiner dan 18,5. Ouderen (>65 jaar) zijn ondervoed bij een BMI van < 20.

 

Hoe herken je ondervoeding

Via de screeningskaart is goed in te schatten of je een risico op ondervoeding hebt. Klik hier om de screeningskaart te openen. 

 

Alphega apotheek

Jouw Alphega apotheek, huisarts of diëtist kan je helpen bij het maken van een keuze uit de verschillende soorten medische (drink)voeding.

 

Diëtistenspreekuur

Veel apotheken hebben ook een diëtistenspreekuur. Een diëtiste kan je helpen met je vragen over voeding, ondergewicht of overgewicht.  Vraag jouw Alphega apotheek welke mogelijkheden er zijn.

 

Kosten

Vraag jouw Alphega apotheek naar de kosten en voorwaarden.

Meer weten 

Klik hier voor meer informatie over gezond gewicht. Alle informatie over gezond gewicht lees je in de folder Gezond gewicht. Of kom langs bij je Alphega apotheek, we helpen je graag.

 

Apotheekzoeker

Vind mijn dichtstbijzijnde apotheek:

Gebruik de zoekfunctie om je dichtstbijzijnde apotheek te vinden

A - Z van Alphega apotheken
Loading…

Z-Product widget is verlopen.