ASSET_NEWS_TABS_SIDE is verlopen.
Er zijn geen resultaten.
Er zijn geen resultaten.

Asset Publisher Read More is verlopen.

Gezond gewicht

Heb je last van overgewicht of denk je dat je te licht bent?  Alphega apotheek kan je ondersteuning geven bij het bereiken en behouden van een  gezond gewicht.

 

Wat kan jouw Alphega apotheek voor je doen

Overgewicht

Twee derde van de Nederlanders zou wel een aantal kilo's willen afvallen. In 2012 heeft 48,3% van de Nederlanders van 19 jaar en ouder overgewicht (BMI>25). Bron: Nationaal Kompas Volksgezondheid.  

 

Alphega apotheek

Jouw Alphega apotheek kan je adviseren over het bereiken en behouden van een  gezond gewicht, je ontvangt tips om op een verantwoorde manier gewicht te verliezen.  Jouw Alphega apotheek beschikt over verschillende producten die je kunnen ondersteunen om een paar kilo’s kwijt te raken.

 

Ondergewicht

Naast overgewicht kun je ook last hebben van ondergewicht. Hierbij speelt ondervoeding een rol. Een groot probleem binnen de Nederlandse gezondheidszorg is ondervoeding bij ziekte. Uit landelijke prevalentiecijfers blijkt dat in het ziekenhuis 25-40%, in het verpleeghuis 20-25% en in de thuiszorg 15-25% van de patiënten ondervoed is. Ondervoeding leidt aantoonbaar tot langzamer herstel en complicaties bij ziekte en operaties.

In het algemeen wordt er gesproken over ondervoeding wanneer er sprake is van onbedoeld gewichtsverlies van meer dan 10% in de laatste 6 maanden of meer dan 5% in de laatste maand. Verder is er ook sprake van ondervoeding bij een Body Mass Index (BMI) van kleiner dan 18,5. Ouderen (>65 jaar) zijn ondervoed bij een BMI van < 20.

 

Hoe herken je ondervoeding

Via de screeningskaart is goed in te schatten of je een risico op ondervoeding hebt. Klik hier om de screeningskaart te openen. 

 

Alphega apotheek

Jouw Alphega apotheek, huisarts of diëtist kan je helpen bij het maken van een keuze uit de verschillende soorten medische (drink)voeding.

 

Diëtistenspreekuur

Veel apotheken hebben ook een diëtistenspreekuur. Een diëtiste kan je helpen met je vragen over voeding, ondergewicht of overgewicht.  Vraag jouw Alphega apotheek welke mogelijkheden er zijn.

 

Kosten

Vraag jouw Alphega apotheek naar de kosten en voorwaarden.

Meer weten 

Klik hier voor meer informatie over gezond gewicht. Alle informatie over gezond gewicht lees je in de folder Gezond gewicht. Of kom langs bij je Alphega apotheek, we helpen je graag.