Diabeteszorg

Bij Alphega apotheek ben je aan het juiste adres voor persoonlijke aandacht en advies. Je kunt bij ons terecht voor alles wat je nodig hebt om je diabetes zo goed mogelijk onder controle te houden.

Ook kun je bij ons terecht voor een Diabetes Risicotest, hiermee kom  je te weten of je een verhoogd risico hebt op het krijgen van diabetes.

Diabetes Risicotest

De Diabetes Risicotest geeft antwoord op de vraag of je een verhoogd risico hebt op het krijgen van diabetes. Diabetes is een chronische ziekte die grote invloed kan hebben op de kwaliteit van leven. Daarom is het belangrijk de ziekte voor te zijn!

Eerste stap: het bepalen van je risico met de Diabetes Risicotest

De Diabetes Risicotest is een vragenlijst die bestaat uit 8 vragen die te maken hebben met kenmerken waarvan bewezen is dat ze de kans op het krijgen van diabetes vergroten.

Als uit de vragenlijst blijkt dat je een verhoogd risico hebt zullen we je advies geven over leefstijl en maatregelen die je kunt nemen om de gezondheidsrisico’s te verkleinen. Mocht het nodig zijn dan verwijzen we je door naar je huisarts.

Voor wie?

De Diabetes Risicotest is geschikt voor iedereen die wilt weten of hij/zij een verhoogd risico heeft op het krijgen van diabetes.

Heb je diabetes?

Voor mensen die diabetes hebben bieden we een diabetes adviesgesprek aan. Tijdens dit persoonlijk gesprek nemen wij met je de medicijnen, het gebruik en je vragen hierover door. Daarnaast kunnen we je bloedsuikermeter controleren met behulp van een referentiemeter. Als blijkt dat de meter geen juiste uitslag geeft zullen wij deze meter vervangen door een nieuwe, voor jou passende meter.

Niet alle apotheken bieden het adviesgesprek  aan. Vraag naar de mogelijkheden bij je Alphega apotheek.

Kosten?

Zowel aan de Diabetes Risicotest als het adviesgesprek zijn geen kosten aan verbonden. 

Informatiefolder diabetes

Klik hier voor informatiefolder over diabetes, de behandeling van diabetes en over zelfcontrole.

Klik hier voor meer informatie over bestellen diabetesmateriaal.

 

 

Apotheekzoeker

Vind mijn dichtstbijzijnde apotheek:

Gebruik de zoekfunctie om je dichtstbijzijnde apotheek te vinden

A - Z van Alphega apotheken
Loading…