Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan

Altijd op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Alphega apotheek en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en actuele promoties.

Inschrijven nieuwsbrief

Zorg goed voor uzelf

We zijn steeds meer bezig met onze gezondheid. Door bewust om te gaan met ons lichaam blijven we vitaal en houden we onze weerstand op peil. Maar waar moet u nu op letten en zou u nog kunnen verbeteren aan uw leefstijl?

Medirol

Drink voldoende water
Het menselijk lichaam bestaat voor een groot gedeelte uit water. Om het goed te laten functioneren is het van belang gehydrateerd te blijven. Door voldoende water drinken helpt u uw lichaam afvalstoffen sneller af te voeren. Matig het drinken van koffie en alcoholische dranken want deze ontrekken juist vocht aan het lichaam.

Eet goed en gevarieerd
Eet meer dan voldoende (verse) groenten en fruit. Zorg dat u de belangrijke voedingsstoffen en vitaminen binnen krijgt, eventueel aangevuld met supplementen. Vooral vitamine C is goed voor uw weerstand tegen virussen en bacterieën.

Weer aan de slag

Blijf actief en ga naar buiten
Ga elke dag naar buiten en beweeg, ook met slecht weer. Elke dag minimaal 30 minuten sporten, houdt uw spieren en gewrichten soepel. Daarnaast stimuleert intensief bewegen de aanmaak van endorfine, het zogenoemde 'gelukshormoon'.

De aanmaak van vitamine D wordt gestimuleerd door de UV-straling van de zon, ook al schijnt deze minder fel. Vitamine D geeft energie en draagt bij aan de weerstand. Smeer wel, voordat u naar buiten gaat, uw onbedekte huid in met een antizonnebrandmiddel dat bij uw huidtype past. Zonnebrand loopt u sneller op dan u denkt. Als de huid lichtrood kleurt is deze al verbrandt.

Geniet van de zomer

Rust
Slapen en regelmatig rusten is goed voor de gezondheid. Stress kan het slaapritme beïnvloeden. Laat dit soort spanningen daarom niet te lang opbouwen. Neem uw rust, maak tijd voor leuke dingen en focus op het positieve. Las op tijd een vrije dag of vakantie in.

Hygiëne
Een goede persoonlijke hygiëne draagt bij aan uw gezondheid. Naast een dagelijkse douche is het goed om uw handen te wassen met desinfecterende zeep. Ontsmet en dek wondjes op de juiste manier af. Houd uw huis schoon en ventileer het dagelijks om de lucht binnenshuis te verversen.

Stoppen met roken

Stoppen met roken
Een ongezonde gewoonte zoals roken vergroot aanzienlijk de kans op hart- en vaatziekten, longaandoeningen, onvruchtbaarheid en kanker. Niet voor niets waarschuwen overheid en zorgverzekeraars voor de gevolgen en stimuleren rokers om te stoppen. Bedenk eens hoeveel stoppen met roken u oplevert.

Roken is verslavend, zowel geestelijk als lichamelijk waardoor stoppen niet makkelijk is en zorgt voor ontwenningsverschijnselen. Hulpmiddelen zoals nicotinepleisters of medicijnen maken de kans op slagen groter. Maar het meest effectief is het gebruik van een hulpmiddel in combinatie met gedragsmatige ondersteuning. Deze individuele coaching wordt in de meeste gevallen vergoed vanuit de basisverzekering. Vraag naar de voorwaarden bij uw zorgverzekeraar.