Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan

Altijd op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Alphega apotheek en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en actuele promoties.

Inschrijven nieuwsbrief

Goede voornemens

Goede voornemens P1-2024 Goede voornemens P1-2024

Met de jaarwisseling nemen we onszelf voor meer te bewegen, gezonder te eten en te stoppen met roken. Een bewuste leefstijl draagt bij aan een gezond lichaam en versterkt ons immuunsysteem. Niet onbelangrijk aangezien onze weerstand tijdens de wintermaanden heel wat te verduren heeft. Het volhouden van goede voornemens geeft niet alleen een boost aan onze gezondheid maar ook aan het goede humeur. Met de kou, korte dagen en het gebrek aan zonlicht is dat een welkome bijkomstigheid. Maar u kunt meer doen om positief en fit de wintermaanden door te komen.

Medirol

Gezonde voeding

Eet meer dan voldoende (verse) groenten en fruit. De belangrijke voedingsstoffen en vitaminen helpen uw weerstand te verstevigen.

Drink voldoende water

Drink water om gehydrateerd te blijven en afvalstoffen af te vloeien. Gebruik alcohol met mate. Alcohol onttrekt vocht aan het lichaam, beïnvloedt emoties en kan negatieve gevoelens versterken.

P1-2021 - Fit de winter door

Ga naar buiten

Ga overdag naar buiten en beweeg. Zo houdt u uw spieren en gewrichten soepel. De UV-straling van de zon stimuleert de aanmaak van vitamine D dat bijdraagt aan de weerstand en energie geeft.

Rust

Slapen en regelmatig rusten is goed voor de gezondheid. Stress kan het slaapritme beïnvloeden. Las daarom op tijd een vrije dag in. Neem uw rust, maak tijd voor leuke dingen en focus op het positieve.