Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan
Terug naar het overzicht

Geniet van de zomer

Lekker weer, een vrij weekend, tijd om te onthaasten: we gaan erop uit! Een fietstocht maken, de bossen in, naar het pretpark of een festival, er is zoveel te doen. Maar vergeet in het enthousiasme niet om u goed voor te bereiden op een dag of weekend van huis.

Geniet van de zomer

Hoe lang gaat u van huis en waar gaat u heen? Op basis hiervan stelt u eenvoudig een reisapotheek samen. Het weer, de hygiënische omstandigheden, de aanwezigheid en kwaliteit van medische voorzieningen en mogelijke ongemakken op uw bestemming bepalen de inhoud. Ook met wie u gaat is van belang: De reisapotheek van een gezin met kleine kinderen ziet er namelijk anders uit dan die van een ouder stel.

Niet vergeten

 • Medicijnen mee
  Gebruikt u medicatie? Neem dan voldoende doseringen mee. Daarnaast zijn Paracetamol tabletten geschikt voor de kleine pijntjes onderweg.
   
 • Smeer verstandig
  Als de zon schijnt is de onbedekte huid kwetsbaar. Gebruik altijd een antizonnebrandmiddel met de juiste beschermingsfactor, passend bij uw huidtype.
   
 • Weer muggen en teken
  Gebruik een insectwerend middel met DEET om u te beschermen tegen muggen- en tekenbeten. Als u de natuur in gaat is het raadzaam ook een tekentang mee te nemen. 

  Kijk voor meer tips over het weren van muggen op Mot met muggen
  Kijk voor meer informatie over de teek op De teek is terug!


Vraag uw Alphega apotheker om advies

Heeft u vragen over het samenstellen van een goede reisapotheek? Neem dan contact op met uw apotheek of loop gerust even binnen. Uw Alphega apotheker helpt u graag op weg.