Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan

Actualiteiten

Het laatste medische nieuws

Mot met muggen

Mot met muggen

In de zomer gonst het overal van de insecten. De meeste doen geen vlieg kwaad, maar sommige kunnen ons bloed wel drinken. In veel tuinen en slaapkamers zorgen muggen voor de grootste ergernis.

Lees meer
Corona zelftest

Corona zelftest

Nu verkrijgbaar bij alle Alphega apotheken.

Lees meer
Farmacogenetische test

Minder bijwerkingen, effectievere therapie

Gebruikt u (chronische) medicatie op recept en heeft u last van bijwerkingen? Vraag naar onze farmacogenetische test.

Lees meer
Lente in de lucht

Lente in de lucht

In het voorjaar komt al het groen weer tot bloei. Prachtig, maar niet voor hooikoortspatiënten. Door de pollen in de lucht raken de slijmvliezen van neus en ogen geïrriteerd en kan men last krijgen van mond-, keel-, long- en huidklachten. Hooikoorts is niet te genezen, maar de symptomen zijn wel te verminderen met de juiste medicatie én voorzorgsmaatregelen.

Lees meer
Bescherm uw huid voorjaar

Onderschat de voorjaarszon niet

Het voorjaar is aangebroken, het kwik stijgt, we gaan weer naar buiten. Dat is niet voor niets: De zon zorgt namelijk voor de aanmaak van vitamine D en geeft ons nieuwe energie. Maar let op! Ondanks de lagere temperaturen is de voorjaarszon sterker dan u denkt.

Lees meer
Onderschat de voorjaarszon niet

Houd uw huid gezond

Ruim 1,5 vierkante meter groot en bijna 3 kilo zwaar: onze huid. Het grootste en het enige orgaan van ons lichaam dat in direct contact staat met de buitenwereld. De huid reguleert de lichaamstemperatuur en biedt bescherming tegen ziektekiemen. Een goede verzorging en reiniging is daarom belangrijk en helpt huidproblemen zoals uitdroging, eczeem of wratjes te voorkomen.

Lees meer