Over ons

Alphega apotheek is een leidend apothekersmerk voor 6.300* zelfstandige apothekers, verspreid over negen landen. Vanuit de Nederlandse organisatie kunt u gebruik maken van de meest uitgebreide franchise onderdelen zoals unieke Boots producten, uitgebreide training- en ontwikkelprogramma’s, de inzet van Business mentoren en de retail-expertise.

Alphega apotheek levert diensten met toegevoegde waarde en wil zijn leden in staat stellen om betere gezondheid en welzijn voor hun patiënten en consumenten te bewerkstellingen. Alphega apotheek biedt een duidelijke merkpositionering, begeleiding door Business mentoren, oplossingen voor effectieve bedrijfsvoering en sturing op klanten en verkoop, steun bij het vormgeven van de rol van de apotheek in de toekomst en de kans om actief lid te zijn van een lokaal, nationaal en Europees netwerk van gelijkgestemden.

Met de volledige ondersteuning van Alliance Healthcare, onderdeel van de Pharmaceutical Wholesale Division van Walgreens Boots Alliance, Inc (Nasdaq: WBA), profiteren leden van Alphega apotheek van de voordelen van lidmaatschap van een Europees netwerk van apothekers. Zonder verlies van hun onafhankelijkheid: een belangrijke overweging voor de meeste zelfstandige apothekers.

Sterk merk

Alphega apotheek is een groeiend Europees model voor vertrouwen en betrouwbaarheid in de gezondheidszorg. Het merk is een belangrijk element en zijn kenmerkende uitstraling is instrumenteel in het bepalen van de erkenning onder patiënten en consumenten.

Het merk helpt aangesloten apothekers concurrentievoordeel te behouden door middel van een sterke visuele identiteit, die aantrekkelijk is voor klanten en ondersteunt gecoördineerde seizoensgebonden voorlichtingscampagnes over diverse gezondheidsonderwerpen. Diensten aan aangesloten apothekers vanuit het merk Alphega apotheek bevatten volledige store design, display en decoratie. En dit alles afgestemd op de apotheek en gecoördineerd in lijn met de algehele uitstraling van het merk Alphega apotheek.

De Alphega apotheekformule hanteert een duidelijke uniforme uitstraling en zet daarmee een onderscheidende formule in de Nederlandse markt neer. Het verhogen van de kwaliteit en het rendement van uw apotheek staat hierin altijd centraal. Daarnaast is er een sterke focus op het versterken van de positie van uw apotheek in de zorgketen. Zo zetten we samen een stap voorwaarts in de verdere verbetering van de zorg aan onze patiënten.

Onze missie

Onze missie is het helpen verbeteren van de kwaliteit van de gezondheidszorg in heel Europa door de ontwikkeling van een model voor zelfstandige openbare apotheken. Wij zijn volledig toegewijd aan het helpen van zelfstandige apothekers om de verwachtingen van hun meest veeleisende patiënten en consumenten op het gebied van gezondheidszorg te overtreffen.

 


*Aantal op 31 augustus 2017, met uitzondering van vermogensmutatiemethode investeringen