ASSET_NEWS_TABS_SIDE is verlopen.
Er zijn geen resultaten.
Er zijn geen resultaten.

Asset Publisher Read More is verlopen.

Stoppen met roken

Steeds meer mensen worden zich bewust van de gevaren van roken: hart- en vaatziekten, longziekten en longkanker. Deze gevaren worden veroorzaakt door de teerproducten die ontstaan bij het verbranden van tabak. De meeste mensen die roken onderkennen deze gevaren, maar stoppen niet. Stoppen met roken levert je veel gezondheidswinst op.

Je Alphega apotheek kan je  helpen bij het stoppen met roken.

Te veel rokers proberen puur op wilskracht te stoppen met roken, zonder hulp en/of geneesmiddelen. Het gebruik van hulpmiddelen zoals nicotinepleisters of medicijnen maken de kans op slagen nog groter. Maar het meest effectief is het gebruik van zo’n hulpmiddel in combinatie met gedragsmatige ondersteuning.

Wat kan je Alphega apotheek voor je doen?

Gedragsmatige ondersteuning is het stoppen met roken met behulp van persoonlijke begeleiding (gedragsondersteuning). Deze hulp biedt Alphega apotheek aan in samenwerking met SmokeFree, in de vorm van een stoppen-met-roken programma. Deze bestaat uit telefonische coaching al dan niet in combinatie met nicotinevervangers of medicijnen.

Kosten

De meeste zorgverzekeraars vergoeden de coaching aangeboden door SmokeFree. Wanneer je bij de coaching nicotinevervangers of geneesmiddelen die ondersteunen bij het stoppen met roken krijgt voorgeschreven worden deze ook vergoed door je zorgverzekeraar.

Bekijk hier de voorwaarden van deze vergoedingen

Aanmelden

Neem contact op met jouw Alphega apotheek of meld je hier direct aan voor coaching en ondersteuning bij het stoppen met roken. Onze partner SmokeFree neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Meer weten

Alle informatie over stoppen met roken lees je in de folder Stoppen met roken. Of kom langs bij je Alphega apotheek, we helpen je graag. 

Apotheekzoeker

Vind mijn dichtstbijzijnde apotheek:

Gebruik de zoekfunctie om je dichtstbijzijnde apotheek te vinden

A - Z van Alphega apotheken
Loading…

Z-Product widget is verlopen.