ASSET_NEWS_TABS_SIDE is verlopen.
Er zijn geen resultaten.
Er zijn geen resultaten.

Asset Publisher Read More is verlopen.

Reizigersconsult

In het Reizigersconsult krijg je o.a. antwoord op de volgende vragen:

  • Hoe kan ik mijn medicatie het beste meenemen en bewaren op vakantie?
  • Moet ik een medicijnpaspoort meenemen?
  • Hoeveel geneesmiddelen moet ik meenemen op reis?
  • Heb ik een medische verklaring nodig?
  • Welk zonbeschermingsproduct past het beste bij mijn huid?

Wat kan je Alphega apotheek doen?

In het Reizigersconsult geven we je persoonlijk advies over jouw medicijngebruik en het bewaren en meenemen van geneesmiddelen op reis. Je ontvangt een medicijnpaspoort en indien nodig helpen we je bij het aanvragen van een medische verklaring.

Voor antwoord op deze en al je overige vragen en een advies op maat, kun je terecht bij jouw Alphega apotheek voor het Reizigersconsult.

Tot de reisapotheek behoren naast dagelijkse (chronische) geneesmiddelen ook producten die op vakantie veel ongemakken kunnen voorkomen. Zo kun je onbezorgd van je vakantie genieten!

Voor wie

Voor iedereen die:

  • op vakantie gaat naar het buitenland
  • familie/kennissen gaat bezoeken in het buitenland
  • gaat werken/stage lopen in het buitenland

Maak een afspraak of loop binnen in je Alphega apotheek

 

 

Kosten

Vraag naar het Reizigersconsult en de kosten hiervan bij jouw Alphega apotheek.

Meer weten

Voor meer informatie lees je de folder Vakanties en verre reizen. Natuurlijk kun je ook terecht bij je Alphega apotheek. Wij helpen je graag!

Bekijk hier het reizigersformulier. Tevens vind je hier tips & adviezen voor als je op reis gaat!

 

 

 

 

Informatie over reizen en medicijnen

Medicijngebruik op reis

We gaan steeds vaker verder op vakantie en zoeken steeds meer de nog niet ontdekte plekken van de wereld op. Voor een zorgeloze vakantie is een goede voorbereiding nodig, om zo de gezondheidsrisico’s en (medische) ongemakken die op vakantie voor problemen kunnen zorgen het hoofd te bieden. Een bezoek aan jouw Alphega apotheek mag dus zeker niet ontbreken wanneer je op reis gaat.

Advies per land

Wanneer je zelf informatie wilt inwinnen over een bepaald land en het reisadvies dat daarvoor geldt, dan kun je op deze website veel informatie vinden. Klik hier en zoek het land waar je naartoe gaat. Let op: deze informatie is van algemene aard!

Persoonlijk advies

Bij een persoonlijk reisadvies wordt gekeken naar je reisbestemming, naar je reisgezelschap en naar de wijze van reizen en het verblijf. Ook wordt gekeken welke medicijnen je gebruikt en aan de hand daarvan wordt de reismedicatie eventueel aangepast. Jouw Alphega apotheek geeft je graag een goed reisadvies. Je kunt ons bellen voor een afspraak of het even aan de balie in de apotheek vragen.

Het is belangrijk dat je informatie zoals je vaccinatieboekje en een brochure van je rondreis of een overzicht van de te bezoeken plaatsen meeneemt naar de apotheek. Wij kunnen dan samen met jou bepalen welke vaccinaties eventueel nodig zijn en wat de samenstelling van jouw reisapotheek moet zijn. Vaak zijn vaccinaties alleen niet voldoende voor het voorkomen van tropische ziekten. Daarom geeft de apotheek ook de nodige informatie over extra beschermingsmaatregelen.

Schengenverklaring

Voor geneesmiddelen die onder de Opiumwet vallen, gelden strenge regels. Dat is niet gek, want in het buitenland kunnen deze medicijnen voor verboden drugs worden aangezien. Onder de Opiumwet vallen slaap- en kalmeringsmiddelen, sterke pijnstillers, ADHD-middelen en medicinale cannabis. Vallen jouw geneesmiddelen onder de Opiumwet? Dan ben je verplicht een verklaring op zak te hebben. Wij raden je aan deze vier tot zes weken voor vertrek aan te vragen. Niet alleen moet je behandelend arts de verklaring ondertekenen; deze dient ook gelegaliseerd te worden.

Met de Schengenverklaring kun je voor maximaal dertig dagen geneesmiddelen meenemen in de landen die het Schengenverdrag ondertekend hebben. De Schengenlanden zijn: België, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Italië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, IJsland, Zweden en Zwitserland.

Overige landen

Neem je opiaten mee naar landen die niet bij het Schengenverdrag aangesloten zijn, dan heb je een Engelstalige medische verklaring van jouw behandelend arts nodig. In een verklaring moet je arts zetten om welk geneesmiddel het gaat, wat de hoeveelheid is, voor wie het bedoeld is en over welke aandoening het gaat. Deze verklaring moet gelegaliseerd worden. Voor meer informatie over de Schengenverklaring en de Engelstalige medische verklaring kun je terecht bij jou Alphega apotheek.