Diabeteszorg

Diabetes is een stofwisselingsziekte die het lichaam belemmert om suiker (glucose) uit voeding te verwerken. Glucose geeft het lichaam energie zodat alle spieren en organen hun werk kunnen doen. Het hormoon insuline stelt de cellen in ons lichaam in staat om glucose op te nemen. Bij diabetes zit daar het probleem: Het lichaam maakt geen of onvoldoende insuline aan.

Informatievideo
Zodra diabetes bij u is vastgesteld komt er veel op u af. U moet wennen aan de behandeling en de nieuwe manier van leven. Veel informatie wordt aangeboden door zorgverleners maar het kan lastig zijn om alles te onthouden. Met deze interactieve video kunnen we u hierbij helpen. Belangrijke vragen zoals ‘Waarom zijn mijn medicijnen zo belangrijk?’ en ‘Wat als ik mijn medicijnen vergeet?’ worden hierin behandeld. Het kan nuttig zijn om deze video ook met uw naasten te delen. 

Bekijk hier de informatievideo
 

Diabetesmaterialen bestellen
Diabetespatiënten, die verzekerd zijn bij Bewuzt, CZ, Delta Loyd, Iza, IZZ, Just, Nationale Nederlanden, Ohra, UMCG, United Consumer, Univé, VGZ of Zekur, mogen wij een speciale service aanbieden. Door onze samenwerking met het zorgteam diabetes van Alcura apotheek kunt u uw diabetesmaterialen eenvoudig bij ons bestellen. Ons zorgteam diabetes staat voor optimale zorg en deskundig advies.

Meld u hier aan voor deze service

Alle andere zorgverzekeraars
Bent u niet verzekerd bij een van de bovengenoemde zorgverzekeraars dan kunt u ook bij Alphega apotheek terecht voor het afhalen van uw geneesmiddelen en diabetesmaterialen. Hiermee heeft de apotheek het totale overzicht rondom de zorg van uw diabetes en kan u zo nog beter van dienst zijn.

Alle gangbare hulpmiddelen, zoals bloedglucosemeters, teststrips, naaldjes en naaldencontainers kunt u online bestellen via de Herhaalservice van uw Alphega apotheek. Meer informatie over de Herhaalservice vindt u op de apotheekpagina van uw Alphega apotheek.

U kunt ook langs komen in de apotheek voor een persoonlijk gesprek. Wij adviseren u graag.  
 

Apotheekzoeker

Vind mijn dichtstbijzijnde apotheek:

Gebruik de zoekfunctie om je dichtstbijzijnde apotheek te vinden

A - Z van Alphega apotheken
Loading…