Adviesgesprek astma & COPD

Goede zorg en advies over medicijnen voor jou vinden wij belangrijk. Wij besteden regelmatig extra aandacht aan bepaalde aandoeningen, zoals astma en COPD.

Heb je astma of COPD? Dan kun je bij jouw Alphega apotheek terecht voor een adviesgesprek.

Wat is het?

In het adviesgesprek kunnen we samen met jou in een paar stappen vaststellen of jouw geneesmiddelen beter afgestemd kunnen worden op jouw wensen en behoefte.

Dit doen wij o.a. door het gebruik van jouw medicijnen te bespreken, aandacht te besteden aan je inhalatietechniek en je hulpmiddelen (inhalator en voorzetkamer). Omdat COPD-patiënten een grotere kans hebben op een te laag gewicht, zullen we hier tijdens dit gesprek indien relevant ook aandacht aan besteden.

In ongeveer 20 minuten voeren we dit gesprek uit en geven wij je waardevolle adviezen. Uiteraard is er ook ruimte om je eventuele vragen te beantwoorden. Indien er verbeteringen in jouw medicatiegebruik mogelijk zijn, nemen wij in overleg met jou contact op met je arts.

Kosten?

Het is afhankelijk van je zorgverzekeraar of er  kosten zijn verbonden aan dit adviesgesprek en of dit vergoed wordt. Je kunt dit navragen bij je apotheek.

Afspraak maken

Als je gebruik wilt maken van het adviesgesprek Astma/COPD, willen we je vragen een afspraak te maken. Hiervoor kun  je ons bellen, mailen  of langskomen in de apotheek. Het is belangrijk dat je de geneesmiddelen die je gebruikt voor je astma of COPD en eventuele voorzetkamer mee brengt.

Wil je geen uitgebreid adviesgesprek, maar wil je wel zeker weten dat je je medicatie goed inhaleert?

Dan kun je altijd bij de apotheek terecht voor een  Inhalatie Check up.

Hierbij ga je in gesprek met een apotheker(sassistent) om te kijken of je medicijnen op de juiste manier inhaleert. Je neemt voor dit gesprek je inhalator en evt. hulpmiddelen om te inhaleren  mee naar de apotheek. Tijdens het gesprek ontvang je tips en adviezen  over de manier van inhaleren. Je kunt hiervoor in  je Alphega apotheek terecht of maak telefonisch een afspraak.

Meer informatie over astma & COPD

Alle informatie over astma en COPD vind je in de folder Astma en COPD.

Apotheekzoeker

Vind mijn dichtstbijzijnde apotheek:

Gebruik de zoekfunctie om je dichtstbijzijnde apotheek te vinden

A - Z van Alphega apotheken
Loading…