ASSET_NEWS_TABS_SIDE is verlopen.
Er zijn geen resultaten.

Aangepaste openingstijden


Asset Publisher Read More is verlopen.Diensten

 

Bestelservice en herhaalservice

Wilt u een herhaalrecept 24 uur per dag, 7 dagen per week online bestellen en hebt u een etiket met herhaalcode? Dan kunt u hier uw medicatie herhalen. 

Vindt u het prettig wanneer voortaan uw herhaalmedicijnen iedere 3 maanden automatisch voor u klaar worden gezet? Dat kan met onze herhaalservice.

Op het moment dat de medicatie voor klaarstaat, informeren we u graag middels onze berichtenservice. Ook daarvoor kunt u zich online aanmelden

Afhaalservice

Wilt u 24 uur per dag, 7 dagen per week uw medicatie op kunnen halen? Dat kan middels onze afhaalservice. Klik hier voor meer informatie en om u aan te melden. 

Bezorgservice

Meer informatie over de bezorginformatie vindt u hier

Aparte spreekkamer

Wanneer u vragen heeft die meer privacy vereisen dan op dat moment in de apotheek mogelijk is, vraag dan of u in de aparte spreekkamer een vraag kan stellen. Komt u op een druk moment in de apotheek en heeft u behoefte aan een rustig gesprek of extra uitleg over uw medicijnen, dan maken wij daarvoor graag een afspraak met een apotheker of een assistente. Aarzel niet daarom te vragen. Als u niet in de gelegenheid bent om langs te komen, dan mag u uw vragen altijd telefonisch stellen.

Inhalatie-instructie

Wanneer patienten met astma of COPD voor het eerst inhalatiemedicijnen krijgen, geven wij in een aparte ruimte onder leiding van een deskundige assistente een inhalatie-instructie. Hierbij wordt uitgebreid uitgelegd hoe het apparaatje gebruikt moet worden en wordt er samen met de assistente geoefend.

Ook patienten die nieuwe inhalatoren krijgen of die twijfelen of ze hun inhalatiemedicijnen op de juiste wijze gebruiken, geven wij de mogelijkheid om onder leiding van een deskundige assistente in een aparte ruimte te oefenen. Wij geven u graag advies.

Medicatiebewaking

Als we een recept ontvangen, dan geven we het geneesmiddel niet zomaar mee. Eerst controleren we of u het geneesmiddel zonder problemen kunt gebruiken. Daarna zullen we bijna altijd toelichten hoe u het geneesmiddel moet gebruiken. Dit kan soms even duren, maar u bent er wel zeker van dat u het medicijn veilig kunt gebruiken.

Controle van recepten is noodzakelijk, omdat het wel eens voorkomt dat de arts een medicijn voorschrijft, dat niet samengaat met medicijnen die u al gebruikt. Sommige geneesmiddelen versterken of verzwakken bijvoorbeeld elkaars werking. Op zo'n moment nemen we contact op met uw huisarts om te overleggen. We kijken niet alleen naar uw geneesmiddelgebruik, maar houden ook rekening met allergieën, eventuele zwangerschap of kinderwens. Geef dit daarom door aan uw apotheek.

Wij adviseren u ook vrij verkrijgbare geneesmiddelen in de apotheek te laten registreren, als u chronisch geneesmiddelen gebruikt of zwanger bent. Want ook deze middelen kunt u dan niet altijd veilig gebruiken.

Als u ergens allergisch voor bent, is het verstandig om dat bij de apotheek te melden. Wij voeren dat in de computer in, zodat wij u kunnen waarschuwen als u geneesmiddelen krijgt voorgeschreven die u beter niet kunt gebruiken bij uw allergie.

Ook als u zwanger bent of borstvoeding geeft, kan het nuttig zijn dat in de apotheek te melden. Sommige geneesmiddelen mogen dan niet (samen) gebruikt worden. We geven u graag advies.

Cosmetica

Ook voor cosmetica kunt u bij ons terecht. Het merk Vichy staat voor hoge kwaliteit en is alleen verkrijgbaar in de apotheek. Daarnaast hebben wij Eucerin in het assortiment. Onze medewerkers zijn gespecialiseerd in huid en lichaamsverzorging. Heeft u een vraag over huidproblemen of last van een droge huid vraag ons om advies. Vichy en Eucerin bieden een breed assortiment voor vele toepassingen en huidtypes. Wij hebben een groot assortiment op voorraad. Daarnaast hebben wij folders en een proefmonster voor u.

Voorlichting

Wij streven ernaar om bij elke eerste uitgifte van een voor u nieuw medicijn en bij elk bijzonder geneesmiddel een uitgebreide uitleg te geven, zodat u precies weet hoe u het middel dient te gebruiken. Daarnaast ontvangt u in deze gevallen altijd een op uw situatie toegesneden computerbijsluiter. In deze goed leesbare bijsluiters staat duidelijk aangegeven hoe u uw geneesmiddelen moet innemen en welke voorzorgen u in acht moet nemen. Wanneer u het middel voor de tweede keer krijgt zullen wij u vragen naar uw ervaringen met het middel en of er nog vragen of problemen zijn.

Zelfzorgmiddelen

Ook bij zelfzorggeneesmiddelen is het van belang dat u het juiste middel gebruikt. Net als bij receptgeneesmiddelen spelen factoren, zoals leeftijd, bij kinderen ook het gewicht en de duur van de klacht een rol.

De apotheekmedewerker zal u dan ook altijd eerst een paar vragen stellen om een goed advies te kunnen geven. In goed overleg kiezen we het meest geschikte product. Maar u moet niet vreemd opkijken als we een keertje nee verkopen. Het kan best zijn dat uw klacht niet behandeld kan worden met een zelfzorgproduct. Wij verwijzen u dan naar uw dokter.

Wilt u uw geneesmiddelgebruik nog veiliger maken, dan kunnen wij de zelfzorgmiddelen ook in de apotheekcomputer vastleggen. Op die manier vindt er ook medicatiebewaking plaats.       

Vragen

Hoe moet ik dit medicijn gebruiken? En hoe lang? Gaat het wel samen met de andere geneesmiddelen die ik gebruik? Hoe werkt het eigenlijk? Waar zijn die gele tabletten ook al weer precies voor? Aarzel niet, vraag het ons.

U kunt ook met ons bellen, nog eens langs komen met uw vragen of een afspraak maken voor een medicijnconsult. Heeft u direct een vraag of een opmerking? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. U kunt een e-mail aan de apotheek sturen via de button ‘contact’ in het menu.