Alphega apotheek helpt bij stoppen met roken

Extra ondersteuning, nu goede voornemens weer bijna vergeten zijn Een nieuw jaar, een gezonde start met goede voornemens! Die vaak na een aantal weken weer naar de achtergrond...

Alphega apotheek Zorgmakelaar en Menzis investeren in therapietrouw

De Alphega apotheek Zorgmakelaar is op maandag 7 september, als eerste onderhandelaar in de markt, tot overeenstemming gekomen met Menzis over de farmaceutische zorg. Belangrijk thema in de...

Alphega apotheek Zorgmakelaar en VGZ primeur met eerste overeenkomst tussen apothekers en zorgverzekeraar

Verzekerden van VGZ kunnen ook in 2016 en 2017 blijven rekenen op uitstekende en toegankelijke farmaceutische zorg dankzij de overeenstemming die de Alphega apotheek Zorgmakelaar en VGZ op 28 augustus...

Onderzoek Consumentenbond naar ‘eerste-uitgiftegesprek’ in apotheek

Onderzoek Consumentenbond naar ‘eerste-uitgiftegesprek’ in apotheek De Consumentenbond heeft onlangs een onderzoek ingesteld naar het ‘eerste-uitgiftegesprek’ en...

Maar liefst 3 Alphega apotheken in top 12 hoogste klanttevredenheid

Consument spreekt zich uit over service over apotheken op reviewplatform Opiness Amsterdam  17 juni 2015 – Twaalf apotheken ontvingen deze week een consumentenprijs in de vorm van...

Medicatie 24 uur per dag!

Uw medicatie 24 uur per dag afhalen bij Apotheek West Friesland SPANBROEK - Vanaf 18 januari 2016 werkt apotheek West Friesland met een medicijnautomaat. Met de installatie van de...

Diensten

Persoonlijk reisadvies

Bij onze apotheek kunt u terecht voor een reisadvies op maat. Als u op (zaken)reis gaat naar een tropisch gebied is het vaak noodzakelijk om vooraf maatregelen te nemen voor uw gezondheid. In gebieden ver van huis, zoals Azië, Afrika of het Midden-Oosten, maar ook in Oost-Europese landen, zoals Turkije, komen ziekten voor die we in Nederland niet kennen. Bij een reisadvies wordt gekeken naar uw reisbestemming en naar de wijze van reizen en het verblijf. Ook wordt gekeken welke medicijnen u gebruikt en aan de hand daarvan wordt de reismedicatie eventueel aangepast.

Formulier
Hieronder vindt u een formulier dat u kunt gebruiken. Dit formulier hebben wij ontwikkeld samen met de huisartsen in Opmeer/Hoogwoud, Obdam en Abbekerk. Lever dit formulier volledig ingevuld in bij de apotheek, zodat u samen met de apotheekmedewerker kunt bepalen welke vaccinaties nodig zijn en wat de samenstelling van uw reisapotheek moet zijn. Vervolgens sturen wij het formulier naar uw huisarts die het nogmaals nakijkt. Indien u gevaccineerd moet worden kunt u daarna een afspraak maken met uw huisarts. Voordat u naar de huisarts gaat, haalt u bij ons de benodigde injecties en tabletten op.
Vaak zijn vaccinaties alleen echter niet voldoende voor het voorkomen van tropische ziekten. Daarom geeft de apotheek ook de nodige informatie over extra beschermingsmaatregelen.

Afspraak
We geven u graag een goed reisadvies. Maak daarom een afspraak voor een adviesgesprek. Het is belangrijk dat u een ingevuld formulier reisadvies, eventueel uw vaccinatieboekje en een brochure van uw rondreis of een overzicht van de te bezoeken plaatsen meeneemt. U kunt ons bellen voor een afspraak of het aan de balie in de apotheek vragen. Wij zijn u graag van dienst.

Download het formulier hier.

Wat kunt u verwachten in onze gezondheidswinkel?

 Een verantwoorde verkoop van geneesmiddelen die u zonder recept kunt kopen voor eenvoudige aandoeningen . Medicatiebewaking kan in deze situaties toegepast worden. Zo kunnen we bijvoorbeeld controleren of het door u gekozen geneesmiddel kan worden gecombineerd met andere door u gebruikte medicijnen.
- Het bieden van een verantwoord advies bij vragen over zelfzorggeneesmiddelen.
- Het beschikken over een grote reeks van (Alphega)folders met informatie over deze aandoeningen en de mogelijke behandeling hiervan.
- Een uitgebreid assortiment aan voedingssupplementen, homeopathische preparaten, (bij)voeding, (baby)verzorging, verband- en sportartikelen.
- Advisering aangaande uw reizigersmedicatie.
-Tafels waaraan u rustig kunt zitten met daarop documentatie over verschillende aandoeningen en genoemde voedingssupplementen.
-Kinderhoekje waar uw kind rustig kan spelen.
-Advisering en verkoop van onze hypoallergene huidverzorgingslijnen Vichy en La Roche-Posay en de volledige lijn van Eucerin.

Neem eens een kijkje in onze informatiehoek

In de wacht- en informatiehoek kunt u een keuze maken uit onze uitgebreide collectie foldermateriaal. Kunt u het antwoord op uw vragen niet vinden dan kunt u ons natuurlijk altijd om advies vragen. In een van de spreekkamers is altijd ruimte voor een rustig gesprek.

Bezorgservice

Voor mensen die aan huis gebonden zijn of niet in staat zijn de apotheek te bezoeken, hebben wij een bezorgdienst. Ook grote pakketten kunnen wij voor u langs brengen. Wilt u gebruikmaken van deze service, dan kunt u uw huisarts vragen dit op het recept te zetten. U kunt natuurlijk ook zelf contact opnemen met de apotheek. Een telefoontje van uw kant is voldoende om ervoor te zorgen dat de geneesmiddelen of hulpmiddelen bij u thuisbezorgd worden. Of wanneer u een recept heeft van bijvoorbeeld de specialist en het lukt u niet om het bij ons te brengen dan halen wij het graag bij u op. Uiteraard brengen wij daarna weer de geneesmiddelen bij u thuis.

Aparte spreekkamer

Wanneer u vragen heeft, die meer privacy vereisen dan op dat moment in de apotheek mogelijk is, vraag dan of u in de aparte spreekkamer een vraag kan stellen. Komt u op een druk moment in de apotheek en heeft u toch behoefte aan een rustig gesprek of extra uitleg over uw geneesmiddelen, dan maken wij daarvoor graag een afspraak met een apotheker of een assistente. Aarzel niet daarom te vragen. Als u niet in de gelegenheid bent om langs te komen, dan mag u uw vragen altijd telefonisch stellen.


Voorlichting

Wij streven ernaar u bij elke eerste uitgifte van een voor u nieuw medicijn een op uw situatie toegesneden computerbijsluiter mee te geven. In deze goedleesbare bijsluiters staat duidelijk aangegeven hoe u uw geneesmiddelen moet innemen en welke voorzorgen u in acht moet nemen.

Vragen

Hoe moet ik dit medicijn gebruiken? En hoe lang? Gaat het wel samen met de andere geneesmiddelen die ik gebruik? Hoe werkt het eigenlijk? Waar zijn die gele tabletten ook al weer precies voor? Aarzel niet, vraag het ons.

U kunt ook met ons bellen, nog eens langs komen met uw vragen of een afspraak maken voor een medicijnconsult. Heeft u direct een vraag of een opmerking? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. U kunt een e-mail aan de apotheek sturen via de button ‘contact’ in het menu.

Cosmetica

Ook voor cosmetica kunt u bij ons terecht. De merken Vichy, Eucerin en La Roche-Posay staan voor hoge kwaliteit en zijn verkrijgbaar in onze apotheken. Onze medewerkers zijn gespecialiseerd in huid en lichaamsverzorging. Heeft u een vraag over huidproblemen of last van een droge huid vraag ons om advies. Wij hebben een groot assortiment van al deze merken op voorraad. Daarnaast hebben wij folders en proefmonster voor u.

Relevante links:

webshop.alphega-apotheek.nl

Informatie

Natuurlijk zijn wij er niet alleen voor uw geneesmiddelen en hulpmiddelen. U kunt bij ons ook terecht voor allerlei informatie op gezondheidsgebied. In onze apotheken hebben we gratis folders over diverse ziektebeelden.

Op deze site kunt u de folderteksten van de meest voorkomende kleine kwalen rustig doorlezen en zonodig uitprinten. Ook kunt u hier elke week actueel gezondheidsnieuws vinden.

Loading…