ASSET_NEWS_TABS_SIDE is verlopen.
Er zijn geen resultaten.
Er zijn geen resultaten.

Asset Publisher Read More is verlopen.

Herhaalrecepten

Alphega apotheken HaGi en De Buurt en de huisartsenpraktijken in Hardinxveld-Giessendam introduceren de gratis HerhaalService.

Als u zich aanmeldt voor deze HerhaalService zorgt de apotheek samen met uw huisarts ervoor dat uw chronische medicatie op vaste momenten voor u wordt klaargemaakt zonder dat u daar iets voor hoeft te doen.

Wat bieden wij ?

 • Wij vragen uw herhaalrecept aan bij uw huisarts
 • U krijgt van ons bericht dat de medicijnen klaar staan in de apotheek
 • Als u wilt bezorgen wij bij u thuis. Wachten in de apotheek is dan verleden tijd!
 • Bent u niet thuis?: Wij bezorgen op elk gewenst adres in Hardinxveld-Giessendam of Giessenburg
 • Wij zorgen ervoor dat u een overzicht hebt over uw medicijnen
 • En dat u niet meer mis grijpt

Hoe werkt het?

 1. Als u zich heeft aangemeld voor de HerhaalService, bellen wij u voor een intakegesprek. Tijdens dit gesprek nemen wij stap voor stap uw medicijnen met u door. We gaan samen met u na hoeveel voorraad u nog in huis heeft.
 2. Wij vragen een recept bij de huisarts aan om de voorraad van alle chronische medicijnen gelijk te trekken zodat alles op hetzelfde moment op is.
 3. De HerhaalService gaat van start. U krijgt een keer per drie maanden een overzicht van de geneesmiddelen waarvoor de apotheek een herhaalrecept gaat aanvragen bij uw huisarts.
  Mist u medicijnen op het overzicht of staan er geneesmiddelen op die u niet meer gebruikt of die nog niet op zijn, dan kunt u contact opnemen met de apotheek: 0184-614819 of info@hagi.nl.
 4. Na vijf dagen staan uw geneesmiddelen klaar in de apotheek of worden bij u thuisbezorgd.
 5. Wijzigingen in uw medicijngebruik geeft u door aan de apotheek. Nieuwe chronische geneesmiddelen worden in overleg met u opgenomen in de gratis HerhaalService.

De HerhaalService kan worden gebruikt voor medicijnen die een vast gebruik hebben (zoals 2 maal daags 1 tablet) en een vaste vorm hebben (tabletten, zakjes, zetpillen enz), niet voor oogdruppels en crèmes. Dit komt omdat wij niet uit kunnen rekenen wanneer een crème of een oogdruppel op is.

Hoe meldt u zich aan?

 • Door het ingevulde antwoordformulier (zie achterkant) op te sturen naar apotheek HaGi
 • Door het ingevulde antwoordformulier (zie achterkant) in te leveren in HaGi of De Buurt
 • Door een e-mail te sturen naar apotheek HaGi: info@hagi.nl
 • Door naar apotheek HaGi te bellen: 0184-614819