ASSET_NEWS_TABS_SIDE is verlopen.
Er zijn geen resultaten.
Er zijn geen resultaten.

Asset Publisher Read More is verlopen.

Huidverzorging

Beauty dagen

Verschillende apotheken organiseren beauty dagen. Je kunt dan uitgebreid kennis maken met de producten die verkrijgbaar zijn  in de apotheek.

Vraag je Alphega apotheek om meer informatie

De basis van een goede huidverzorging ligt in het goed reinigen. Vreemd genoeg kan zeep daarbij een behoorlijke boosdoener zijn. Zeep kan namelijk de beschermlaag van de huid aantasten. Hierdoor kunnen huidproblemen ontstaan zoals acne, een geïrriteerde huid of vette huid, jeuk en eczeem.

Voor de dagelijkse wasbeurt kun je daarom het beste een neutrale zeep gebruiken. Dat wil zeggen: een zeep die dezelfde zuurgraad heeft als de huid. De zuurgraad wordt aangeduid door de letters pH gevolgd door een getal. De huid heeft een pH-waarde van 5,5. Als je kiest voor een zeep met dezelfde pH-waarde, blijft het beschermende zuurlaagje van de huid intact

Een goede huidverzorging begint bij jezelf met:

o      het vermijden van spanning

o      niet roken

o      goede voeding

o      voldoende drinken (6 tot 8 glazen water per dag)

o      weinig alcohol

o      frisse lucht

o      voldoende beweging

o      een goede nachtrust

Natuurlijk kan de huid daarnaast niet zonder huidverzorgingsproducten.  Zij ondersteunen de huid van buitenaf om de huid in goede conditie te brengen en te houden, hulp te bieden bij huidproblemen (couperose, schrale huid, droge plekken) en een positieve invloed uit te oefenen op onze uitstraling.

Een groot aantal producten zijn hypoallergeen of dermatologisch getest. Dermatologisch getest wil zeggen dat bij minder dan 1% van de gebruikers een allergische reactie optreedt. Bij hypoallergene producten is dit percentage 0,25%.

Jouw Alphega apotheek kan je een persoonlijk huidadvies geven welke huidproducten voor jou het beste zijn.

De babyhuid

De babyhuid is zeer gevoelig, omdat het beschermende laagje nog onvoldoende is ontwikkeld. Wil je je baby met zeep wassen, kies dan voor een neutrale, milde babyzeep. Ook voor volwassenen met een gevoelige huid is deze zeep geschikt. Regelmatig gebruik van badolie is belangrijk om de babyhuid soepel te houden en te beschermen tegen uitdroging.

Wil je meer weten over de verzorging van de tere babyhuid klik dan hier of vraag ernaar bij jouw Alphega apotheek.

 

Apotheekzoeker

Vind mijn dichtstbijzijnde apotheek:

Gebruik de zoekfunctie om je dichtstbijzijnde apotheek te vinden

A - Z van Alphega apotheken
Loading…

Z-Product widget is verlopen.