Alphega apotheek helpt bij stoppen met roken

Extra ondersteuning, nu goede voornemens weer bijna vergeten zijn Een nieuw jaar, een gezonde start met goede voornemens! Die vaak na een aantal weken weer naar de achtergrond...

Alphega apotheek Zorgmakelaar en Menzis investeren in therapietrouw

De Alphega apotheek Zorgmakelaar is op maandag 7 september, als eerste onderhandelaar in de markt, tot overeenstemming gekomen met Menzis over de farmaceutische zorg. Belangrijk thema in de...

Alphega apotheek Zorgmakelaar en VGZ primeur met eerste overeenkomst tussen apothekers en zorgverzekeraar

Verzekerden van VGZ kunnen ook in 2016 en 2017 blijven rekenen op uitstekende en toegankelijke farmaceutische zorg dankzij de overeenstemming die de Alphega apotheek Zorgmakelaar en VGZ op 28 augustus...

Onderzoek Consumentenbond naar ‘eerste-uitgiftegesprek’ in apotheek

Onderzoek Consumentenbond naar ‘eerste-uitgiftegesprek’ in apotheek De Consumentenbond heeft onlangs een onderzoek ingesteld naar het ‘eerste-uitgiftegesprek’ en...

Maar liefst 3 Alphega apotheken in top 12 hoogste klanttevredenheid

Consument spreekt zich uit over service over apotheken op reviewplatform Opiness Amsterdam  17 juni 2015 – Twaalf apotheken ontvingen deze week een consumentenprijs in de vorm van...
Er zijn geen resultaten.

Vitaminen, mineralen en supplementen

Voor een gezonde levensstijl is het belangrijk dat je lichaam alle voedingsstoffen binnenkrijgt die het nodig heeft. Vitamines en mineralen zijn essentieel voor een goed functionerend lichaam.

Met onze drukke levens en volle agenda’s vragen we vaak een heleboel van ons lichaam. En tegelijkertijd geven we ons lichaam niet genoeg voedingsstoffenom gezond te blijven. Hierdoor kan eenvoudig een tekort aan vitamines en mineralen ontstaan.

Boots Pharmaceuticals kan helpen om het lichaam gezond te houden, om te herstellen na ziekte en om sommige voedingsstoffen aan te vullen die we door onze ongezonde eetgewoonten en levensstijl zijn kwijtgeraakt.

De vitaminelijn

De vitaminelijn van Boots Pharmaceuticals bevat multivitamines voor volwassenen, kinderen, zwangere vrouwen en 50-plussers. Deze multivitamines zijn speciaal geformuleerd om tegemoet te komen aan de veranderende voedingsbehoeften in iedere levensfase. Daarnaast bevat de lijn ook enkelvoudige supplementen zoals vitamine C en vitamine D en combinatiesupplementen,die een logische combinatie van enkele vitamines of mineralen bevatten, zoals calcium met vitamine D (voor de botten) en vitamine B-complex (voor de energievoorziening). Tot slot hebben we ook enkele specifieke supplementen met andere voedingsstoffen dan vitamines en mineralen, zoals cranberry extract, glucosamine en visolie.

Kinderen

Tot 4 jaar hebben kinderen extra vitamine D nodig voor een goede botopbouw. Verder staan kinderen bekend om hun grillige eetpatroon en de lage consumptie van groenten. Een multivitaminesupplement speciaal voor kinderen kan een goede aanvulling zijn op de voeding van kieskeurige eters.

50-plussers

Senioren eten vaak minder door verminderde eetlust, kauwproblemen, sociale isolatie en verminderde mobiliteit. Terwijl ze evenveel vitamines en mineralen nodig hebben als jongere volwassenen en van calcium zelfs meer. Een multivitamine kan dan een welkome aanvulling op de voeding betekenen. Daarnaast maakt de huid steeds minder vitamine D aan. Daarom is extra vitamine D nodig. Voor vrouwen geldt dit al vanaf 50 jaar en voor mannen vanaf 70 jaar.

Zwangere vrouwen

Eten voor twee is niet nodig, maar tijdens de zwangerschap is de behoefte aan vitamines en mineralen wel verhoogd. Extra gezond eten is in deze periode dus heel belangrijk. Een foliumzuursupplement wordt geadviseerd in de periode van 4 weken voorafgaand aan de zwangerschap tot 8 weken zwangerschap. Dit omdat het een belangrijke rol speelt bij de ontwikkeling van de ongeboren baby, nog voordat een vrouw weet dat ze zwanger is. Een vitamine D supplement wordt gedurende de hele zwangerschap geadviseerd voor een goede botopbouw. Een multivitamine speciaal voor zwangere vrouwen bevat zowel foliumzuur als vitamine D en kan gedurende de hele zwangerschap een goede ondersteuning zijn.

Volwassenen

Het lichaam heeft vitamines en mineralen nodig, maar kan ze niet of onvoldoende zelf maken. Voor een goede voorziening van vitamines en mineralen is ons lichaam daarom aangewezen op een gezonde, gevarieerde voeding. Dat betekent dagelijks eten uit alle vakken van de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum en volop variëren tussen verschillende voedingsmiddelen. Voedingssupplementen kunnen een goede aanvulling op de voeding zijn.

Apotheekzoeker

Vind mijn dichtstbijzijnde apotheek:

Gebruik de zoekfunctie om je dichtstbijzijnde apotheek te vinden

A - Z van Alphega apotheken
Loading…

Z-Product widget is verlopen.