Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan

Altijd op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Alphega apotheek en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en actuele promoties.

Inschrijven nieuwsbrief

Fit de winter door

Fit de winter door P1-2022 Fit de winter door P1-2022

Gemiddeld worden volwassenen 2 tot 3 keer per jaar verkouden. Verkoudheid is een virus dat de slijmvliezen in de luchtwegen aantast.

Een verkoudheid is niet te voorkomen maar de symptomen zijn wel goed te bestrijden.

Hoofdpijn

Rust
Het duurt enkele weken voordat het immuunsysteem het verkoudheidsvirus volledig heeft bestreden. Doe gedurende die tijd rustig aan, slaap voldoende en rust regelmatig.

Hygiƫne
Gebruik wegwerpzakdoekjes om verspreiding van de virusdeeltjes te voorkomen. Het is ook raadzaam om regelmatig de handen te wassen met (desinfecterende) zeep.

P1-2021 - Frisse start

Stoom
Neus en keel hebben het te verduren. Warme dranken of hoestsiroop voorkomen een droog gevoel en verzachten de keel. Stomen of het gebruik van een neusspray geeft verlichting bij een verstopte neus.

Blijf warm
Voldoende beweging, warme kleding en slapen onder een dik dekbed houden het lichaam warm en helpen zo de verkoudheid te bestrijden.

Weerstand
Een lage weerstand maakt het lichaam vatbaarder voor verkoudheid. Eet meer dan voldoende groenten en fruit. De belangrijke voedingsstoffen en vitaminen helpen het immuunsysteem om virussen te onderdrukken.